GOD STEMNING: Selv med korona-avstand og avlyst fakkeltog, ble det god stemning da julegrana ble tent på Setermoen. Foto: Kristine Aarhaug
GOD STEMNING: Selv med korona-avstand og avlyst fakkeltog, ble det god stemning da julegrana ble tent på Setermoen. Foto: Kristine Aarhaug

Kulde til tross – det ble lys i grana i år også

BARDUFOSS/SETERMOEN: Adventstiden ble tradisjon tro sparket i gang med julegrantenninger de fleste steder. Tross kulda var det god stemning både på Bardufoss og på Setermoen sist helg.

Publisert Sist oppdatert

På Bardufoss foregikk julegrantenning og aktiviteter i sentrum av Andselv. Her var det tilbud til små og store både innendørs og ute. Dessverre la kulda en demper på utendørsaktivitetene, men gjengen fra hestesenteret og hele Målselv Røde Kors var ved godt mot.

– Det er litt leit at det ikke er mer folk ute, men med den kulda vi har frister det nok mer å sitte inne på kafé, sa Eline Larsen.

Hun hadde med seg hesten Calle (12) som aller mest ville ha av seg nisselua han var pyntet med for anledningen.

JULEFIN: Hestene Calle (12) og Fryd (11) var klar for oppdraget med å spre julestemning i sentrum av Bardufoss. Erika Wibe, Eline Larsen og Nadia Hansen stilte opp slik at barna kunne få ri eller bare klappe på hestene.

Nissepatrulje

Målselv Røde Kors stilte mannsterke med nissepatruljen sin. Både hjelpekorpset og besøksgruppa var blant de som stilte opp og lagde aktiviteter for barna.

Innendørs hadde de loddsalg, kaffe og konkurranser – noe for både store og små.

– Lokalet har vi fått låne av Jan Johnsen, og det er vi veldig takknemlig for når det ble såpass kaldt, sa Bente Pedersen.

Utendørs hadde flere fra blant annet hjelpekorpset bål og bålkaffe. De hadde tenkt å spille gitar, og hadde til og med laget sanghefter til anledningen, men med nærmere 20 minusgrader var det ikke forsvarlig å gjennomføre.

– Det er synd, men spesielt den som skulle spilt ville jo frosset fingrene av seg, sa Pedersen.

LYS I MØRKETIDA: Det ble ikke fakkeltog i år, men disse jentene lyste opp mens alle ventet på at julegrana skulle tennes.

Godt besøkt

Et stykke lengre sør, på Setermoen, var det mye liv og røre i byrommet sist lørdag. Der var det julemarked fra tidlig på formiddagen og fram til julegrantenninga på ettermiddagen.

Da Nye Troms var innom julemarkedet kunne damene i Sørdalen bygdekvinnelag fortelle at de nesten var utsolgt for alt av bakst de hadde med seg. Det samme gjaldt UL Freidig, som hadde en stor stand med lefser og annet julegodt.

– Her har det vært jevnt sig med folk hele dagen, men det var faktisk kø her da vi starta klokka 10, sa Bernt Lamøy i Bardu Frivilligsentral.

En som hadde godt salg på lørdag var Jan-Kato Utby Bjørnsund. Han hadde med et utvalg treprodukter i boden sin «Nerala».

– Det er ikke alt av hva jeg har, men det er et tverrsnitt kan du si. Garnbollene har gått greit, men best har nok snurrebassene gått av en eller annen grunn, lo Utby Bjørnsund.

Det fristet kanskje ekstra å ta en tur innom ham, ettersom han hadde oppvarmet telt hvor folk kunne se mange av produktene utstilt.

INNBYDENDE: Jan-Kato Utby Bjørnsund hadde det varmt og godt i «butikken» sin på lørdag. Den aller siste snurrebassen gikk til denne kunden.

Takket innbyggerne

Selve julegrantenningen på Setermoen gikk etter gammel oppskrift, med et par endringer.

På grunn av kulda kunne ikke Bardu musikkforening spille, og det var av smittevernhensyn ikke oppfordret til å gå i ring rundt treet. Men det ble fakler, prisutdeling og nissen kom med gaver til alle ungene.

– Det har vært et spesielt år. Jeg vil benytte anledninga til å takke alle dere for innsatsen og velviljen dere har vist, og ikke minst tålmodigheten, sa barduordfører Toralf Heimdal før treet ble tent.

Powered by Labrador CMS