NEST BEST: Erik Valnes under åpningsrennet i sprint på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB
NEST BEST: Erik Valnes under åpningsrennet i sprint på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kun Klæbo beseiret Valnes i sesongåpninga

BEITOSTØLEN: Johannes Høsflot Klæbo vant sesongåpningen på den klassiske sprinten på Beitostølen fredag. Fjorårsvinner Erik Valnes fra Bardufoss OIF fulgte nærmest.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg fikk brukt rykket mitt i den siste bakken. Det har vært en bedre dag i dag enn på samme tide i fjor. Det har føltes greit hele veien, men så har det vært han ved siden av her som har yppet seg i hvert eneste heat, sier Klæbo til NRK, med BOIF-løper Erik Valnes ved siden av i intervjusonen.

Klæbo rykket i finalen fra konkurrentene med sitt kjente klyv i den siste bakken og var ustoppelig inn på oppløpet. Håvard Solås Taugbøl fulgte på tredjeplass, bak Erik Valnes.

Høsflot Klæbo og Valnes var også klart best i prologen, og i både kvart- og semifinalene vant de to hver sine heat. Valnes brukte mest krefter i disse.

– Valnes dunket til å hvert heat, så det skulle nesten bare mangle at jeg ikke slo ham i finalen nå. Erik gikk sikkert ti sekunder fortere enn meg til sammen i alle heatene, sier Klæbo til NRK etter målgang.

– Han viste at han er verdens beste på det her. Jeg fikk en litt dårlig sving før den siste bakken, så der røk nok sjansen til å være med å spurte om seieren, sier Valnes.

Johannes Høsflot Klæbo hyller Valnes for den standard han sette på lagets treninger.

– Jeg mener han er den som setter standarden på laget, og jeg synes det er kjempebra at vi er på samme lag og kan bli bedre av hverandre, sier Johannes Høsflot Klæbo.

– Han lar meg være «onsdagsløper», så jeg må følge litt mer med på hva han gjør for at jeg skal bli bedre i dager med startnummeret på, smiler Erik Valnes i intervjuet med NRK rett etter den klassiske sprinten i sesongåpninga på Beitostølen fredag.

– Vi gir ut ett tips til lagkamerater og får seks tilbake og blir bedre av det, sier Høsflot Klæbo.

– Vi blir alle bedre av det, selv om det er vondere, ler Erik Valnes.

Imponerte stort

I kvinneklassen imponerte førsteårssenior Ingrid Andrea Gulbrandsen fra Bardufoss OIF stort. Hun fikk 11. beste tid i prologen, og gikk videre fra både kvartfinale og semifinale på tid. I finalen ble det tungt for 21-åringen, men en 6. plass i sesongåpninga på en klassisk sprit er uansett meget sterkt levert av Ingrid Andrea. Hun er denne sesongen ny på Team Nord-Norge.

Lotta Udnes Weng vant kvinnefinalen, foran Ane Appelkvist Stenseth og Anna Svendsen fra Tromsø SK.

Powered by Labrador CMS