Prosjektleder Ruben Nergård (t.v.) er prosjektleder for KIT i Midt-Troms. Daglig leder Lars Utstøl har også fått med seg Marius Gundersen fra Bardu og Elin Albrigtsen på laget. Foto: Malin Cerense Straumsnes
Prosjektleder Ruben Nergård (t.v.) er prosjektleder for KIT i Midt-Troms. Daglig leder Lars Utstøl har også fått med seg Marius Gundersen fra Bardu og Elin Albrigtsen på laget. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Kunnskapstrening IT styrker staben

MÅLSELV: Behovet for digital kompetanse er stort i nord. Nå har Kunnskapstrening IT utvida staben, med fokus på Midt-Troms.

Publisert Sist oppdatert

Lars Utstøl er daglig leder i Kunnskapstrening IT (KIT), som har som hovedoppgave å utvikle talenter for framtidas arbeidsmarked. De retter seg spesielt mot unge voksne som er utenfor arbeidslivet, men som har et talent det er skrikende behov for. Forrige uke delte de nyheten om at de nå starter et banebrytende samarbeidsprosjekt med Nav Bardu og Målselv, Sparebanken Nord-Norge og Midt-Troms museum for å utvikle digitale talenter i Midt-Troms. Planen er å få 300 mennesker i Troms ut av livet som arbeidsledig til å bli profesjonelle digitale talenter i løpet av de neste tre åra. I den forbindelse styrker Utstøl staben sin med ansatte som skal holde fokus på Midt-Troms, som er først ut med pilotprosjektet.

- Vi føler at det å få jobbe i Midt-Troms er en fantastisk plattform, sier Utstøl.

Styrke egen region

De som skal være med på å utvikle framtidas digitale talenter, er coach Elin Albrigtsen, faglig veileder Marius Gundersen fra Bardu og prosjektleder Ruben Nergård. Gundersen vil jobbe tett med talenter i konkrete og skarpe prosjekter fra næringsliv og kommuner. Nergård er fra Leiknes og er ingeniør i elektronikk. Han har jobba innafor den elektroniske bransjen i 17 år og har også vært medeier i ei utviklingsbedrift som har levert tjenester til Nord-Norge. Han har derfor sett behovene som finnes i regionen. Nergård er glad for at de nå kan sette fokuset på Midt-Troms.

- Det handler om å styrke egen region, sier han.

Utstøl viser til Midt-Troms museum, som har blitt en av deres samarbeidspartnere. Museet har stort behov for digitale løsninger, og Utstøl tror de fort kan komme opp i 10 til 15 prosjekter bare med museet. Nergårds oppgave er å etablere kontakt med bedrifter i Nord-Norge og sørge for å lose prosjektene i havn. Han ser fram til å være med på å utvikle flere digitale talenter i Midt-Troms - mange som foreløpig ikke er klar over at det har et talent.

- Det handler om interesse og lidenskap for å lykkes. Sånn er vi mennesker. Vi blir supergod på det vi er lidenskapelig interessert i, sier Nergård.

Powered by Labrador CMS