ARRANGØRENE: Noen av de 36 elevene på 6. trinn ved Setermoen skole blåser frostrøyk i 25 minusgrader. De laget lykter av blikkbokser, glass, is og snø som de i går viste fram til resten av skolen. Foto: Morten Kasbergsen
ARRANGØRENE: Noen av de 36 elevene på 6. trinn ved Setermoen skole blåser frostrøyk i 25 minusgrader. De laget lykter av blikkbokser, glass, is og snø som de i går viste fram til resten av skolen. Foto: Morten Kasbergsen

Kunst og kakao i 25 minus

BARDU: 6. trinn på Setermoen skole viste resten av skolen lyktene de har laget i kunst og håndverk. De toppet utendørsutstillinga med å servere kakao til medelevene.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et kjempefint opplegg. Det minner nesten om ei minnestund med alle lysene. Jeg fryser litt i ansiktet, og da er det godt å drikke kakao, utbrøt Ådne i klasse 7B etter å ha sett de mange lyktene.

Se bildeserie her

De 36 elevene på 6. trinn hadde planlagt utstillinga i ei uke. Den siste tida har de hatt temaarbeid om lys og skygger i kunst og håndverk. I den forbindelse har de laget lykter av blikkbokser, glass, is og snø. Torsdag sendte de ut invitasjon til de øvrige klassene på Setermoen skole. I invitasjonene nevnte de ikke at det ble servering av kakao. Det kom som en varm overraskelse på medelevene da de kom til skøytebanen ved skolen litt etter klokka 9.00 i går.

– Forsvaret sponset oss med 60 liter kakao. Vi har 20 liter igjen. Jeg tror ikke vi rakk å servere alle fordi det var litt problemer med logistikken på å få delt ut kakaoen, men det går nok bra, fortalte kunst- og håndverkslærer Randi Walle etter utstillinga.

Utsatt for hærverk

Læreren var strålende fornøyd med elevenes innsats i forbindelse med utstillinga. Det var spesielt artig for dem å lage lykter av hermetikkbokser. Ifølge Walle var det også mye naturfag i prosjektet.

– Vi har frosset vann og sett hvordan det forandrer seg. Vi har også sett hvordan metall oppfører seg når det blir kaldt, fryktelig kaldt, sa hun.

Utstillinga ble for øvrig utsatt for hærverk tidligere i uka. Onsdag laget elevene islykter. Da de kom på skolen på torsdag var alt ødelagt. Deriblant et treetasjes slott.

– Det var de veldig lei seg for, men torsdag sto de skikkelig på for å komme i mål, berettet Randi Walle.

Og i mål kom de. På tross av 25 kalde grader varmet både utstillinga og kakaoen de frammøtte.

Powered by Labrador CMS