LANG TUR: For skyttere fra Kvænangen betyr det lang reisevei til de aller fleste stevnene i Troms. Det synes pappa Bård er helt greit, der han fornøyd kan konstatere at lagkonkurransen gikk fint sammen med datteren Margrethe og sønnen Amund. Foto: Ivar Løvland
LANG TUR: For skyttere fra Kvænangen betyr det lang reisevei til de aller fleste stevnene i Troms. Det synes pappa Bård er helt greit, der han fornøyd kan konstatere at lagkonkurransen gikk fint sammen med datteren Margrethe og sønnen Amund. Foto: Ivar Løvland

Kvænangen-skyttere: Ikke redd for noen mil i bil

De har lang kjørevei når de skal reise på stevne. Store avstander er likevel ikke noe problem for skytterne fra Kvænangen.

Publisert Sist oppdatert

– Nei, det går fint. Vi liker å kjøre langt, da kan vi sove i bilen, sier 14 år gamle Amund Kaasen.

Sammen med lillesøster Margrethe var han lørdag sammen med pappa Bård på sesongens aller første vinterfeltstevne i samlaget. Da ble det rundt 30 mil fra hjemme i Burfjorddalen for de tre, til de var på Bjørnsund i Nedre Bardu. Pluss en retur like lang.

– Vi er ikke idealister, men må man, så må man, sier Bård Kaasen og ler godt.

Han har ingen vansker med å ratte bilen de mange milene fra Burfjord til stevner i Midt-Troms, der flertallet av stevner i samlaget tross alt arrangeres.

SPENNING: Bård Kaasen fra Kvænangen venter spent på anvisninga sammen med sin datter Margrethe og Roy Håkstad fra Lakselvdal skytterlag.

– Nei da, det går bra. Vi prøver å være med så langt det er mulig, og at vi må kjøre hit må vi bare finne oss i. Det er jo her «sentrum» er, sier Bård Kaasen.

Familielag

Lørdag var de først med på den individuelle Bardufelten, før de etterpå dannet et rent familielag i lagkonkurransen som ble skutt.

– Det var veldig artig å skyte sammen som lag, selv om det ikke gikk så bra med selve lagskytinga. Det ble litt vind, bom og skudd på feil skive, sier 12 år gamle Margrethe.

Er bare best

Som yngste skytter skjøt hun på blinkene 100 meter unna med sin finkalibrede rifle. Med skudd ekstra ømfintlig for vind, ble det treff på vel halvparten av skuddene. Omtrent samme skyting fikk storebror Amund, som var langt bedre på den individuelle konkurransen like før. Der vant han like godt klasse eldre rekrutt med 29 treff av 30 mulige.

– Den var bra, sier Amund, som ikke orker «krangle» med pappa om hvem som er familiens beste skytter:

– Det er jo jeg det, sier 14-åringen selvsikkert og smiler.

Fornøyd uansett

Men akkurat på lagskytinga viste pappa Bård at han definitivt kan, han også. På det vanskeligste holdet viste han seg som hele lagkonkurransens beste skytter – uansett lag – med treff på 23 av 24 skudd.

– Jeg er en «slumpskytter» og må være fornøyd uansett hvordan det går, sier han underveis i konkurransen etter overraskende å ha fått anvist seks treff på ett av holdene.

Fin konkurranse

Som sine barn, synes han den nye lagkonkurransen, der tre skyttere skjøt 24 skudd på hver sin vanskelighetsgrad, var en veldig fin nykommer.

– Det er veldig spesielt at rekrutter, eldre rekrutter, juniorer og skarpskyttere kan skyte i lag. Det gjør det veldig fint og spesielt, sier Bård Kaasen.

Lakselvdal vant

Kvænangens representanter i lagkonkurransen endte til slutt på en 16. plass av de 19 lagene som var med. De endte på 48 treff. Lakselvdal sitt førstelag vant konkurransen. Arvid Eriksen, Truls Ringstad og Tore Anders Oskal traff på 64 av sine 72 skudd.

Storfjord (62 treff) og Øvre Målselv (61 treff) kom på de neste plassene.

Powered by Labrador CMS