TRONE: Laksvatn-lærer Lill-Tove Fredriksen står her og beundrer kreasjonen som gruppa hennes har laget. Tydelig inspirert av TV-serien Game of Thrones. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
TRONE: Laksvatn-lærer Lill-Tove Fredriksen står her og beundrer kreasjonen som gruppa hennes har laget. Tydelig inspirert av TV-serien Game of Thrones. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Lærerne fikk leke seg i snøen

SAND: Onsdag fikk 25 lærere bryne seg på snøforming, under det som arrangøren beskriver som helt ideelle forhold.

Publisert Sist oppdatert

Snøen var skikkelig kram på onsdag ettermiddag da 25 lærere var samlet ved Sand skole i Balsfjord for å delta på kurs i snøforming.
- Dette er absolutt ideelle forhold. Snøen er veldig kram i dag. Det innebærer at snøforminga krever litt mindre jobb enn den ville gjort med litt løsere snø, forteller Toril Skoglund i Ishavskysten Friluftsråd til Nye Troms.
Hun er rådgiver i friluftsliv for nettverket Læring i friluft som alle skolene i Balsfjord er en del av.

Teknisk

Skoglund forteller at lærerne startet dagen innendørs med en litt mer teoretisk tilnærming til snøforminga.
- Så har de laget skisser av hva det er de ønsker å lage, i tillegg til at de har avgjort hvilke læringsmål i hvilke ulike fag de får implementert i det de lager her i dag, sier Skoglund.
For det er visstnok mulig å lære bort alt fra matte og naturfag til gym og norsk gjennom å lage figurer ute i snøen.

Kreative

Lærere fra alle de fem kommunale skolene i Balsfjord, i tillegg til noen flere, var representert på kurset, og utearealet til Sand skole ble raskt fylt opp av ulike, store og kreative formasjoner i snøen.
- Her er det ingen som står i ro. Her er det både engasjement, innsatsvilje og masse kreativitet, sier Skoglund.
Like bak henne står fire lærere, fra Nordkjosbotn skole, Sand skole og Vanna Montessoriskole. Mens de fleste rundt dem har laget mer kvadratiske borg-aktige figurer, så er de i gang med å lage det som ser ut som en slags hund.
- Det er en st. bernhard. Den kan elevene krype på eller under og sitte på, sier lærerne, May Nina Solberg, Evy Andreassen, Inger Strand og Britt Jane Ekse.
De har skissert hunden før de gikk i gang, og mener den innbyr til aktivitet og at den i tillegg kan lære elevene en del om både matematikk og kreativitet.
- Så nå blir det mer spader på skolene i Balsfjord i tida som kommer. Mer spader, og mindre blyant, sier de.

Powered by Labrador CMS