Lagde bråk på martnan:

En kvinne må svare for flere forhold når hun møter i retten over påske.

Publisert Sist oppdatert

Alle punktene i tiltalen mot kvinnen, som har bostedsadresse i indre Troms, er hentet fra samme natt sist sensommer. Og alle stammer fra hendelser knyttet til arrangementer i forbindelse med Bardumartnan.

Ifølge tiltalen som Statsadvokatene i Troms og Finnmark har utferdiget, er det fem tiltalepunkter som retten ønsker en forklaring på. Alle knytter seg til brudd på ulike paragrafer i straffeloven.

Straffeloven

Det første punkter gjelder brudd på straffelovens paragraf 155, for å ha brukt vold mot en offentlig tjenesteperson. Ifølge tiltalen forsøkte hun å vri seg ut av grepet til politiet da hun skulle settes i arrest, for deretter å ha sparket en av politibetjentene i leggen.

I tillegg kommer et brudd på straffelovens paragraf 271, for å ha brukt vold mot en annen person. Dette etter at hun skal ha slått en av ordensvaktene på Bardumartnan. Men det stopper ikke der. Ifølge tiltalen var hun også aggressiv og slo og sparket mot flere ordensvakter. En av vaktene skal ha blitt sparket i magen av den tiltalte kvinnen.

Fulgte ikke pålegg

Etter at politiet kom til stedet og grep inn, skal hun ha unnlatt å rette seg etter pålegg fra politiet. En av politibetjentene på stedet skal ha bedt henne forlate sentrum, men ifølge tiltalen satte hun seg heller ned like ved og begynte å trykke på en telefon. Dette rammes av paragraf 30 i politiloven, heter det i tiltalebeslutningen.

Det siste punktet i tiltalen handler om at hun under innbringelse til politistasjonen, spyttet i politibilen.

Powered by Labrador CMS