NIL feide Øverbygd av banen

MÅLFEST: Nordkjosbotn hadde mye å juble for da de slo Øverbygd 5-1 fredag kveld. Foto: Ivar Løvland

Lagde målfest

FOTBALL: Nordkjosbotn feide Øverbygd av banen og vant 5-1.

Publisert Sist oppdatert

Bare i ti minutter var Øverbygd med på leken fredag kveld i Nordkjosbotn. Men da var de til gjengjeld i førersetet. Først sendte Anders Søtorp gjestene i ledelsen etter få minutters spill. Deretter fikk laget sjansen fra straffemerket etter at et innlegg traff armen til en NIL-spiller. Men da Tobias Wilson sitt forsøk fra krittmerket ble stoppet av en god Jon André Åsgård i NIL-målet, var også det slutten for Øverbygd. Da tok Nordkjosbotn fullstendig over moroa, og kjørte over gjestene nærmest resten av oppgjøret. Utligninga satte Jørn Erik Aasland inn, men flere mål ble det ikke før pause, tross flere gode muligheter. Etter pause kom rushet med NIL-mål. Først stanget Thomas Sjøthun inn 2-1 etter et hjørnespark. Deretter gikk et innlegg fra Frank Einar Solberg innom en forsvarsspiller og rett i mål, før innbytter Simon Øverås gjorde kvelden fullkommen med NILs to siste.

En fullt fortjent seier, og dermed tabelltopp med 21 poeng etter sju strake seire så langt for balsfjordingene i årets 5. divisjon. Det skulle vært tre poeng mer, men denne uka kom fotballforbundet med beskjed om at kampen mot Furuflaten i slutten av mai, som NIL vant 3-1, må spilles på nytt. Årsak: dommeren viste ut en Furuflaten-spiller med direkte rødt kort for en viljehands, med en halvtime igjen å spille på stillinga 1-0 til NIL. Furuflaten protesterte, fikk ikke medhold i kretsen, men ankeutvalget i Norges fotballforbund bestemte denne uka at kampen må spilles på nytt.

- Det har vi lagt bak oss. Vi tar den kampen når den kommer. Nå er vi bare storfornøyd med eget spill og en vårsesong av beste merke, sier NILs spillende trener Frank Einar Solberg etter storseieren fredag kveld.

For Øverbygd var kampen helsvart:

- Vi møtte et lag som var klart bedre enn oss. 5-1 er ikke mer enn det burde være ut fra spill og sjanser. Vi ble kjørt fullstendig bakpå, etter en god start, sier spillende ØIL-trener Espen Rubbås.

Han mener Nordkjosbotn framsto som det beste laget de har møtt denne våren.