Langfredagspilken ikke skrinlagt:

LIVE-FISKE: Kim-Stian Nordgård og Paul Kongsvoll (t.h.) i Øverbygd kickboxingklubb klar for ny isfiskekonkurranse på Takvatn langfredag. Om enn av en litt annen type enn vanlig er. ARKIVFOTO
LIVE-FISKE: Kim-Stian Nordgård og Paul Kongsvoll (t.h.) i Øverbygd kickboxingklubb klar for ny isfiskekonkurranse på Takvatn langfredag. Om enn av en litt annen type enn vanlig er. ARKIVFOTO

Lager «live» konkurranse med fem isfiskere

MÅLSELV: For Øverbygd kickboxingklubb er isfiskekonkurransen langfredag på Takvatnet svært viktig ren økonomisk. Derfor satser på de i neste uke på å lage en konkurranse der publikum kan delta på ei nettsending og tippe vekt på den største fisken som blir dratt opp på isen.

Publisert Sist oppdatert

Tenk deg fem isfiskere som følges i en time. Med kommentatorer som følger konkurransen tett og sender det hele på facebook. Og der alle som vil, fra hvor enn de er i verden, kan melde seg på og tippe hvor tung den største fisken som trekkes opp på isen er. Vinneren av hovedpremien blir den som kommer nærmest riktig vekt på den tyngste fisken de fem får i løpet av timen. I tillegg trekkes det noen trøstepremier på «inngangsbilletten».

Akkurat slik, i grove trekk, er konkurransen som Øverbygd kickboxingklubb legger opp til på fredagen i påskeuka. Konkurransen blir en liten erstatning for den ordinære isfiskekonkurransen som klubben har arrangert på Takvatnet hver eneste av de siste påskene. Konkurranser som har gikk kampsportklubben mulighet til å sende utøvere på treningssamlinger og andre sosiale breddetiltak.

– Vi har stor tro på prosjektet og moderate forventninger, ler Rachel Daughdrill.

Spin-off

Hun er styremedlem i klubben og av klubbens aller beste utøvere med en EM-bronse i bagasjen fra et par år tilbake i tid. Nå har hun kommet opp med denne ideen, slik at klubben kanskje kan tjene noen kroner som i sin tur går til de yngre utøverne i klubben.

– På nett dukker det stadig vekk opp nye ting i disse koronatider, og dette er vår lokale «spin-off». Vi tenker dette kan gi oss noen inntekter, uten at vi har den konkurransen som vi vanligvis har. Her kan isfiskere likevel delta på en måte, og følge konkurransen tett, smiler Rachel Daughdrill.

Fra hele verden

Hun og klubben håper dette går virkelig viralt på nett, og tror mange som ellers ikke har sjansen til å være med på isfiskekonkurransen nå kan komme til å melde seg på. Om så fra hele verden.

Klubben har hatt opp mot 4-500 deltakere på sine ordinære konkurranser. Da har fiskere betalt 250 kroner for å delta. Nå legger klubben ut påmelding til 200 kroner per «snøre», og det er ingen begrensninger i antall «snører» hver enkelt kan kjøpe. Da kan hver og en bli trukket ut med premie på inngangsbilletten, samt vinne hovedpremien om de er nærmest vekta på tyngste fisken som fanges.

– Vi aner jo ikke hvor mange påmeldte vi får, men vi skal bruke 25 prosent av påmeldingspotten til hovedpremien. Skulle de ikke bli fisk på noen, trekker vi hovedpremien på billetten. Hver enkelt påmeldte får et billettnummer, sier Rachel Daughdrill

God fiskeplass

Det siste tror hun ikke blir nødvendig, for Løvås-familien ved Takvatn har nærmest garantert fangst for fiskerne som tar plass på isen. Det er utøvere fra klubben som skal sitte med pilkestikkene og forsøke lokke røya eller ørreten til å bite på. Pål Løvås og Paul Kongsvold skal sørge for at seerne får servert en spennende time fra Takvass-isen.

– Det blir selvfølgelig åpent for alle som vil bare å følge konkurransen på nett, men vi håper selvsagt at flest mulig vil betale inngangsbilletten slik at de støtter klubbens utøvere, sier Rachel Daughdrill, og legger til at klubben stiller med en fin trekkepremie i tillegg til at de er lovet slike også fra sine samarbeidspartnere Åsheim Maskin og Biltec Andslimoen.

Powered by Labrador CMS