PLANLEGGER TRAFIKKSIKKERHETSTILTAK: Målselv ble i 2018 utnevnt som Trafikksikker kommune. Nå skal det planlegges nye trafikksikkerhetstiltak
PLANLEGGER TRAFIKKSIKKERHETSTILTAK: Målselv ble i 2018 utnevnt som Trafikksikker kommune. Nå skal det planlegges nye trafikksikkerhetstiltak

Lager plan for nye gang- og sykkelveier

MÅLSELV: Målselv rakk ikke rullere trafikksikkerhetsplanen i 2018. Planen er å ferdigstille handlingsdelen før våren.

Publisert Sist oppdatert

Målselv bevilger årlig 500 000 til trafikksikkerhetstiltak, noe kommunestyret også har godt for 2019. Men planen for hvilke områder som bør ha førsteprioritet etter den tid er ikke oppdatert. Trafikksikkerhetsplanen for Målselv 2016-2025 hadde nemlig en strategi fram mot 2019, og så skulle planen rulleres. Dette arbeidet skulle vært påbegynt i fjor, men nå må administrasjonen be plan- og næringsrådet om tilgivelse for å ikke ha rukket det og tillatelse til å starte arbeidet noe forsinka.

Del to først

I saksutredninga som følger med saken til plan- og næringsutvalget 23. januar tydeliggjøres det at trafikksikkerhetsplanen er et viktig verktøy i arbeidet med å skape et tryggere målselvsamfunn. Planen består av to deler, en hvor det holdningsskapende arbeidet systematiseres og i den andre blir investeringstiltak prioritert. Den førstnevnte delen har ikke like stort oppdateringsbehov som den andre. Den andre, som også omtales som handlingsdelen, er det større behov for. Det nettopp for at kommunen får brukt trafikksikkerhetsmidlene der de trengs mest. Trafikksikkerhetsmidlene brukes blant annet som egenandel til større prosjekter med ekstern finansiering.

«På grunn av arbeidskapasiteten på enhet teknisk anbefaler rådmannen plan- og næringsutvalget å vedta rullering av handlingsplanen våren 2019. Del 1 vurderes å tilfredsstille kommunens behov og være et godt grunnlag for å fortsette arbeidet som trafikksikker kommune. Del 2 som omhandler fysiske tiltak bør rulleres i forhold til framtidsplan og behovet for ressurser», heter det i saksutlegget.

Powered by Labrador CMS