Alf Arne Lund fra Storfjord skytterlag kunne juble for seier i Vikingsmellen i klasse 2-5, V55 og eldre junior i fjorårets stevne.

Duket for en ny sensasjon i år?

I fjor var det en 2. klassing som overrasket og vant Vikingsmellen.

Publisert

Fredag og lørdag er det duket for en ny utgave av det populære vinterfeltstevnet i Lakselvdal som har rullet og gått siden 1980-årene. 180 skyttere har meldt sin ankomst til helgas stevne, der førstepremien er et verktøysett verdt 12.000 kroner.

– Premiebordet vårt lokker årvisst mange skyttere til oss, sier Ingolf Mortensen i Lakselvdal skytterlag.

I fjor hadde vinterfeltstevnet tidvis svært så varierende og utfordrende forhold for skytterne. Da var været så ille at 50 av de påmeldte skytterne ikke så det likt å ta turen til Balsfjord.

– Nå der seg langt bedre ut, og vi er klare, sier Mortensen, og ler i kjent stil.

Under de tøffe forholdene i fjor var det 2. klasseskytteren Alf Arne Lund fra Storfjord som var best i grovfelten. Kun han og Sveinung Kvamme fra Målselv klarte 29 treff som best, men Lund vant på flest innertreff.

I år ligger det også an til å kunne bli utfordrende å sette samtlige 30 skudd i blinkene, men denne gang ikke på grunn av været:

– Nei, det er fordi jeg synes det er satt opp ei svært vanskelig løype på grovfelten. Det er en del avstander og blinker som blir utfordrende om det blir litt vindtrekk, blant annet et par knehold på 185 meters avstand, sier Ingolf Mortensen.

Han innrømmer at han blir litt overrasket om noen klarer 30 treff på grovfelten.

– Den skytteren vil jeg gjerne se, sier Mortensen, og underbygger påstanden med at de tradisjonelle blinkene som «hjulet» og «vikingskipet» er vanskelige å få full pott i selv under ideelle forhold.

Kikkertklassen er for øvrig klassen med flest påmeldte i Vikingsmellen, med 40 deltakere.

– Det er en klasse som virkelig har slått godt an, sier Ingolf Mortensen.

Søndag arrangerer Falken skytterlag vinterens samlagsmesterskap i vinterfelt. Der er «bare» knapt 100 skyttere påmeldt.

Powered by Labrador CMS