GIK HELT TIL TOPPS: Disse sauene og denne bonden er på topp i Norge i produksjon av lammekjøtt. Hans Helge Høyland i Salangsdalen gikk helt til topps i Norturas ROS-system som setter karakter på lammeslakt. Foto: Knut Solnes
GIK HELT TIL TOPPS: Disse sauene og denne bonden er på topp i Norge i produksjon av lammekjøtt. Hans Helge Høyland i Salangsdalen gikk helt til topps i Norturas ROS-system som setter karakter på lammeslakt. Foto: Knut Solnes

Lam fra Bardu på verdenstoppen

Sauebonde Hans Helge Høyland i Bardu er "norgesmester i lam". Det betyr at Bardu-lam nå er på verdenstoppen.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det klart at sauebonden gikk helt til topps i Norturas kåring av beste kvalitet på lammeslakt i 2015.

Av samtlige norske sauebønder som leverer over ett hundre lam til slakting er Høyland best i klassen.

Lars Ivar Fause som er rådgiver ved Nortura på Andslimoen forteller at resultatet er helt i verdenstoppen.

- Norsk lam regnes som en av verdens beste råvarer, og når man da er best i Norge er det jo enkelt å trekke konklusjoner, sier han.

Hans Helge Høyland selv synes det er en pris som er verdt i feire, og sier det er en strålende anerkjennelse av gårdsdrifta.

Les en større reportasje om landets beste lammekjøttprodusent i torsdagens papirutgave.

Powered by Labrador CMS