Det ble som ventet to individuelle gull til Erik Valnes fra Bardufoss OIF under helgas NNM i Nordreisa.

Dobbelt gull til Valnes: – Nå er det kun «pleasure» fremover

Erik Valnes vant både den klassiske individuelle distansen og fellesstarten i fristil under NNM.

Publisert

– Nå er det slutt på langrenn for sesongen. Nå er det kun «pleasure» fremover, sa Erik Valnes og smilte.

Fredag tok han en suveren seier på den klassiske distansen over 10 kilometer. Lørdag fikk han kamp fra Finn Hågen Krogh helt inn på den 20 kilometer lange fellesstarten i fristil, men vant spurten mot den gamle sprinteren ganske enkelt.

– Jeg måtte være litt «jævel» mot slutten og fikk lurt han fram til å ta litt drajobb, sa Valnes til Direktesport sin sending lørdag.

Etter fredagens renn varslet han at det nå blir uker med kos fremover, der skiene brukes hvis det er godvær.

– Da blir det ski og kanskje toppturer. Jeg skal gjøre akkurat det jeg har lyst til, men jeg må holde kroppen i gang. Jeg kan ikke råtne helt, så kanskje det blir litt løping eller fotball om været ikke er helt topp, sa Valnes.

På fredag hadde han tenkt at det ikke skulle kjøres så hardt, men etter et par kilometer i kontrollert åpningsfart valgte han å skru opp tempoet.

– Jeg tenkte ut fra start at jeg ikke trengte tyne ut alt, men jeg måtte bare gi gass da jeg jaktet folk på slutten, sa Valnes, som vant med halvannet minutts seiersmargin.

Han gikk fire år på skilinja i Nordreisa som junior og syntes det var stas å være tilbake på stedet der han vant sitt aller første NNM-gull i 2011.

– Det husker jeg veldig godt, og jeg hadde fire veldig gode år her i Nordreisa. Derfor var det veldig godt å komme hit nå igjen, sa Erik Valnes.

Langs løypene i Nordreisa var han den store stjernen, og ble heiet fram over alt.

– Det var akkurat som forrige helg, veldig artig med mange som heier på meg. Det er stort for meg som bare er en skiløper som gjør sitt beste. Det at mange legger merke til det jeg gjør og heier på meg, det setter jeg veldig pris på. Det gir ekstra energi, sa Erik Valnes etter fredagens seier.

På fredagens distanse i Nordreisa ble det sølv til Erik Mathisen fra Tromsø, mens Vetle Arder Skildheim tok bronse. Lørdag var det Edvin Kristoffer Frost som ble treer, bak Finn Hågen Krogh. Storsteinnes ILs Marius Brattli Guldberg endte med en 10. plass fredag og en 17. plass lørdag i seniorklassen for herrer.

Powered by Labrador CMS