Oscar Rønning-Vaeng (t.v.) og Mikkel Evensen debuterte i NNM fredag i 13-årsklassen.

– Gøy å få være med i NNM

25 løpere fra Midt-Troms stilte til start under første dag av NNM i langrenn. Blant dem to gutter som for første gang fikk være med i en NNM-konkurranse.

Publisert Sist oppdatert

– Å få være med i et så stort renn er artig, sier Oscar Rønning-Vaeng fra Bardufoss OIF og Mikkel Evensen fra Bardu IL.

De to går i 13-årsklassen, og det er yngste klassen for løpere i landsdelsmesterskapet i langrenn.

– Det er et veldig stort renn med mange deltakere, så det er fint å være gammel nok til å delta her, sier Oscar.

Han har langrenn som sin favoritt-sport, mens driver også med skiskyting. For Mikkel sin del er det mest fotball det går i, men:

– Helt greit å delta her, men jeg hadde ikke «pugget» løypa godt nok, sier han.

De synes begge det å komme på pallen er litt viktig, men under første dag av NNM endte de to gutta fra Midt-Troms på 8. og 9. plass i sin klasse, med Oscar 1,3 sekunder foran Mikkel.

– Helst vil jeg på pallen, men det går helt greit å være litt lengre ned på listene, sier Oskar.

På tredje

Pallen ble det for både Tiril Hansen Sandberg (J16), Peder Kristian Heimdal (M17) og Jonette Evensen (K17) fra Bardu IL. Alle vant bronser i sine respektive klassiske distanser i Nordreisa.

Tiril Hansen Sandberg strekker fram foten og sikrer seg bronse på første NNM-dag i Nordreisa i 16-årsklassen.

– Jeg likte forholdene med god fart i løypa. Det var litt løst i sporet og for stavene, men jeg er fornøyd. Medalje var målet, sier Tiril Hansen Sandberg.

– Man håper alltid på gull, men i dag ville det seg ikke helt. Jeg prøvde å åpne hardt, men fikk det ikke til. Heldigvis var avslutninga bra, sier Peder Kristian Heimdal, som berget bronsen på samme tid som en løper fra Polarstjernen IL.

To andre løpere fra samme finnmarksklubb vant gull og sølv.

Peder Kristian Heimdal kjempet seg inn til bronsemedalje i M17.

Jonette Evensen vant bronse i 17-årsklassen, 1,2 sekunder foran lagvenninna Mari Othelie Boberg Alstad.

Gullgutt etter beinbrudd

En som vant gull i Nordreisa var Jonas Malmo Skogstad. I 18-årsklassen vant han, 16 sekunder foran Sigve Benonisen fra Nordreisa, og med søskenbarnet Snorre Skogstad på tredjeplass. Begge Skogstad-guttene går for Kvaløysletta skilag, men Snorre er fra Sletta i Balsfjord, der også pappaen til Jonas kommer fra. Jonas brakk armen rett etter nyttår, uka før norgescupsesongen startet. Likevel var han tilbake i konkurranser etter bare fem og ei halv uke, stikk i strid med det ortopeden på sykehuset sa var mulig.

Jonas Malmo Skogstad brakk armen etter nyttår, men var kjapt tilbake på vinnersporet.

– Han sa sjansen for å være tilbake om åtte uker var 25 prosent, men jeg hadde trua – jobbet hardt – og fikk god hjelp av en fysioterapeut på Alfheim. Det gikk rekordrask å komme tilbake, sier Jonas.

Han gikk seg inn på pallen i norgescupens siste renn, og kunne fredag glede seg over gull i NNM.

– Deilig med gull, sier 18-åringen fornøyd.

Lokale resultater

De øvrige lokale løperne plasserte seg slik på fredagens distanserenn i Nordreisa.

J14: 6. Ella Nordmo Lundamo, BOIF.

J15: 13. Alexandra Rønning-Vaeng, BOIF, 17. Ingrid Elivine Bonerg Alstad, Bardu IL.

J16: 11. Mari Nordmo Lundamo, BOIF.

K 19/20: 2. Astri Reithe Lunde, Røyken UIL.

G16: 6. Iver Skjellberg, Laksvatn SSL, 24. Jørgen Fuglem, Bardu IL

M17: 7. Emil Skjellberg, Laksvatn SSL, 9. Theodor Engen, Bardu IL

M18: 6. Nikolai Kroken, Bardu IL.

M senior: 1. Erik Valnes, BOIF, 10. Marius Brattli Guldberg, Storsteinnes IL.

K senior: 1. Ingrid Andrea Gulbrandsen, BOIF.

K veteran: 1. Berit Amundsen, Bardu IL.