Håkon Moen Karlstad lyktes ikke helt på den klassiske distansen, men tok revansj da han vant gull i fristil under NNM i langrenn i Nordreisa.

Kopierte fjoråret: Skiskytter Håkon best i fristil

I år som i fjor; Håkon Moen Karlstad slo Julius Evensen knepent i kampen om NNM-gullet i fristil.

Publisert Sist oppdatert

Det måtte målfoto til for å kåre vinneren da de to kom sammen i en durabel spurt på den 5 kilometer lange fellesstarten i fristil under NNM i langrenn på Saga skistadion i Nordreisa lørdag. Det viste at det var skolengden i favør løperen fra Målselv idrettslag.

Det synes skiskytter Håkon var en deilig seier, mot langrennskompisen fra Bardu.

– Gull er en ting, men det å vise at vi skiskytterne er like bra som langrennsløperne er veldig godt, sier Håkon Moen Karlstad.

Fredag var det Julius Evensen som var klart best i 15-årsklassen da det var klassisk distanse. Da ble Håkon Moen Karlstad nummer ni.

– Jeg var ikke fornøyd med det løpet, så jeg hadde lyst til å få en revansj, sier gullgutten fra lørdag.

Under fjorårets NNM i Hammerfest delte også de to guttene fra Indre Troms på gullene. Også da var Julius best på den klassiske distansen, mens Håkon var best i fristil. Da var det sekundstrid på begge øvelsene.

Håkon Moen Karlstad er en av landets beste skiskyttere i sin årsklasse, men han viste igjen lørdag at han også er av klassens beste langrennsløpere når det kommer til fristil.

– Det er skiskyting jeg satser på. Langrenn går jeg bare noen få konkurranser i løpet av sesongen, sier Håkon Moen Karlstad, som kommer fra Karlstad i Målselv.

Han passet underveis på lørdagens 5 km lange distanse på å være med i tegruppa fra start, og selv om det ble gjort flere forsøk på å stikke fra underveis fra de andre løperne, var det ingen som lyktes med å slippe løs fra skiskytteren.

– Jeg følte at jeg hadde bra fart inn på oppløpet, og jeg vet at jeg er litt bedre i sprint enn Julius, men det tok likevel litt tid før jeg kom meg forbi og fikk avgjort løpet, sier Håkon Moen Karlstad.

Peder Risvoll Godø fra Fauske tok tredjeplassen, 3,5 sekunder bak vinneren.

I 16-årsklassen gikk Iver Skjellberg fra Laksvatn skiskytterlag inn til en 4. plass. Astrid Helene Leiråmo fra Målselv IL endte på 8. plass og Alexandra Rønning-Vaeng fra Bardufoss på 10. plass i 15-årsklassen for jenter. Oscar Rønning-Vaeng fra Bardufoss og Mikkel Evensen fra Bardu endte på 7. og 9. plass i 13-årsklassen for gutter.

I jenter 16 år kom Tiril Hansen Sandberg fra Bardu IL på en 4. plass, mens Mari Nordmo Lundamo fra BOIF endte på 8. plass.

Powered by Labrador CMS