Bestefar Øyvind Johannessen fikk lørdag følge Vilde Nilsen til starten av Reistadløpet på Setermoen. Pappas Øystein og mamma Kari var selvsagt også der.

– Stolt over å være ambassadør for rennet

Vilde Nilsen er en av Reistadløpets ambassadører. Lørdag gledet hun seg over at bestefar Øyvind Johannessen fra Bardu kunne følge henne tett før starten på Setermoen.

Publisert Sist oppdatert

– Han har aldri vært så tett på meg før start, så det var koselig, sier Vilde Nilsen.

Parautøveren har åtte VM-gull og to Paralympics-sølv i langrenn å slå i bordet med, og er av Reistadløpets ambassadører. Med besteforeldrene Henriette og Øyvind Johannessen fortsatt bosatt på Setermoen, og med familiehytte på Målsnes, føler 23-åringen sterk tilknytning til både Reistadløpet og Indre Troms.

– Jeg er stolt over å være en av ambassadørene til løpet, og liker meg veldig godt i området og løypene her. Jeg trener en god del her, sier Vilde Nilsen.

23-åringen går for Kvaløysletta skilag, og under Reistadløpet var det bare fire kvinner som maktet å slå henne på den 34 km lange distansen. Vilde gjorde løpet unna på 2.12,18, og var bare 17 minutter bak Tone Lise Pedersen fra Tromsø som vant distansen.

Vilde Nilsen er av landets mestvinnende parautøvere i langrenn. Lørdag var hun femte beste kvinne i Reistadløpets 34 km lange distanse.

– Jeg fikk som vanlig knekken opp Orta, der man alltid tror man er på toppen, og så er det hele tiden en ny topp å forsere, sier Vilde Nilsen og ler.

40 prosent mindre

Hun har sykdommen Lineær Sklerodermi i sin venstre fot, der hun har 40 prosent mindre muskler fra tå til hofte. I tillegg har hun dårligere koordinasjon og balanse som følge av sykdommen.

– Etter nedkjøringa fra Orta, der jeg satt mye i hockey, og i diagonalgangen mot Kampenhytta, ble det mye kramper i foten. Slik blir det ofte, så de siste 15 kilometerne var tunge. Men det var uansett artig, med masse folk som heiet og god stemning, sier Vilde Nilsen.

Veldig stolt

Vildes mamma Kari er fra Setermoen, og lørdag fikk bestefar Øyvind Johannessen følge barnebarnet til start.

– Det er sjelden jeg får sjansen til å følge med henne, så det var stort. Jeg er veldig stolt over det hun klarer å prestere med sitt handicap. Det varmer bestefarhjertet veldig, sier 83 år gamle Øyvind Johannessen.

Kari Johannessen synes det er artig at Vilde er ambassadør for løpet, og minnes at Vilde deltok i sitt første skirenn i Barnas Reistadløp.

– Da var hun tre år gammel og yngste deltaker, sier mamma Kari og smiler.

Store mål

Vilde Nilsen trener nå fram mot neste års VM i Trondheim. Deretter venter Paralympics i 2026.

– Det er det som er de store målene mine de neste årene, sier Vilde, som er glad for at konkurransen i internasjonal paraidrett stadig blir tøffere.

Hun mener terskelen for å satse på toppidrett er høyere for dem med handicap enn funksjonsfriske.

– Mange setter begrensninger på seg selv og tør ikke utvikle sitt eget potensial, men jeg anbefaler alle som kan, om å drive på. For meg betyr idretten veldig mye, sier Vilde Nilsen.

Powered by Labrador CMS