Bardu-jentene Thea Fosslund (t.v.), Amalie Bjørnsen, Andrea Indseth Gujord og Emine Storhaug var i godt humør før start.

– Bare for de sprekeste elevene

Torsdag tok 200 skoleelever skituren fra Setermoen til Bardufoss.

Publisert

– Vi tror det blir utfordrende. Starten er verst, med bakkene opp til Orta, men dette klarer vi. Det er en skitur for bare de sprekeste elevene, sa Thea Fosslund, Amalie Bjørnsen, Andrea Indseth Gujord og Emine Storhaug og smilte godt.

De går til daglig i klasse 10 B på Bardu ungdomsskole. Av deres 22 elever stilte 18 opp i torsdagens QR-Reistadløp. I strålende solskinn – og ikke alt for tøffe antall kuldegrader – forventet jentene en fin tur over fjellet til Bardufoss.

Startfeltet på torsdag talte rundt 200 skoleelever.

– Det er artig å prøve noe nytt. Skoleløpet er frivillig, og i dette været blir det sikkert helt topp, selv om ingen av oss har gått Reistadløpet tidligere. Vi satser bare på at de i klassen som ikke går, har det ganske kjipt på skolen og savner oss veldig, sa jentene og lo.

Skoleløpet i Reistadløpet er gratis for alle, og torsdag var det 200 elever fra ulike skoler i både Målselv, Balsfjord og Senja kommune som stilte til start, foruten Bardu.

– I fjor var det en lærer på en skole som sa at elevene fikk mer læring av å gå dette løpet enn om de var 14 dager på skolen. Det har med mestringsfølelse å gjøre, sa starter Tove Amundsen Fuglem etter at hun hadde sendt løperne av gårde ut fra Storlømyra.

Skoleløpet har vært arrangert de siste årene, og har økt litt i omfang hele tiden.

– Det er bare helt fantastisk med så mange skoleelever på start, sa hun.

Bardufoss ungdomsskole stilte med desidert flest løpere på startstreken, med nærmere 90. Emil Wingstad Nerheim, Hilmar Beraki, Even Svendsen og Elias Svendsen var godt klare, ti minutter før rennstart.

– Vi gleder oss. Det blir sikkert en fin tur, sa guttene i 10 klasse.

Emil Wingstad Nerheim, Hilmar Beraki, Even Svendsen og Elias Svendsen fra Bardufoss ungdomsskole.

Emil og Hilmar gikk samme løpet for to år siden. Da brukte Emil seks timer på turen. Torsdag satset han på at det skulle gå litt raskere:

– Jeg går for å klare det på fire timer i dag, sa han.

For jentene fra 10 B i Bardu var målet klart:

– Maksimalt tre timer, og siden vi er så mange færre enn de fra Bardufoss, må vi slå dem i løypa, sa de og smilte godt i solskinnet.

Mange var til stede som heiagjeng ved start.
Powered by Labrador CMS