Barnebarna til oberst Ole Reistad; Ole Christen Reistad (bak t.v.), Jørgen Reistad, Maria Reistad, og Ragnhild Reistad. Foran er Petter Reistad (t.v.), Konstanse Reistad, Ole Tobias Reistad og Mathias Storhaug Reistad.

Etterkommerne til Ole Reistad: – En spesiell opplevelse

Sju etterkommere av oberst Ole Reistad gikk minneløpet lørdag. Det ble en spesiell opplevelse for dem alle.

Publisert Sist oppdatert

Aldri før har så mange av oberst Ole Reistad sine etterkommere stilt til start i Reistadløpet. Lørdag var det sju til start, i tillegg til to som var til stede men som ikke gikk selve løpet.

– Det kommer til å bli spesielt å gå i løypa og det området han var så glad i, og har betydd så mye for så mange, sier Konstanse Reistad før start på Artillerisletta.

Hun er oldebarn av Ole Reistad, og var lørdag morgen klar for sitt aller første Reistadløp. På startstreken sto oberstens barnebarn Ole Christen, Ragnhild og Jørgen, mens oldebarna Ole Tobias, Mathias, Konstanse og Petter også skulle gå løpet. I tillegg var Ole Reistads yngste sønn, Kjell til stede, slik han har vært mange ganger. Barnebarnet Maria var også til stede, men kunne ikke gå selve rennet grunnet en skade.

– Vi har lenge snakket om at vi måtte få til at vi dro opp flere av oss, og denne gang klaffet det heldigvis, sier barnebarnet Jørgen Reistad.

Han var i militæret på Setermoen for om lag 30 år siden, og gikk Reistadløpet den gangen.

– Men det er eneste gangen min. For noen av oss blir dette bare en kjempefin tur, mens noen av oss i familien satser mer på ski, sier han.

Konstanse vet ikke så mye om selve løpet, før hun skal gå det for aller første gang, men er sikker på at uttrykket hennes oldefar ble kjent for etter OL i St. Moritz i 1928, «samling i bånn», kanskje blir brukt underveis.

– Jeg vet det er mye stigning og vakker utsikt, og jeg gruer meg til stigningene men gleder meg til utsikten og en fin tur med familien, sier hun før start.

Ole Tobias Reistad er klar på en ting før start:

– Ole ville helt sikkert ønsket at vi nyter turen over fjellet, sier oldebarnet til Ole Reistad.

Snakket mye underveis

Rapporten fra familien etter gjennomført tur er entydig: En helt fantastisk ski- og naturopplevelse.

– Vi snakket masse om vår bestefar på turen og om alt han kunne fortalt oss om vi hadde fått møte ham, sier barnebarnet Jørgen Reistad. 

– Jeg tror han hadde vært stolt over at så mange barnebarn og oldebarn deltok og fikk en så fantastisk naturopplevelse, sier oldebarnet Mathias Storhaug Reistad. 

Alle familiemedlemmene var til stede da det tradisjonen tro ble lagt ned blomster ved bautaen på Rustahøgda lørdag morgen, og det var Ole Reistads eneste gjenlevende sønn, 84 år gamle Kjell, som sørget for startskuddene på Artillerisletta.

Powered by Labrador CMS