Dag Langnes (t.h.) måtte bare flire over egen juniorfeil da han i sitt 31. Reistadløp klarte å gå feil på fjellet. Kompis Asle Pettersen gikk også for 31. gang over fjellet fra Setermoen til Bardufoss.

Gikk for 31. gang – klarte å gå feil

Dag Langnes flirte godt etter målgang, selv om han kanskje innerst inne mest hadde lyst til å grine.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gikk for Reistadløpet for 31. gang, og så klarer jeg å gå feil. Det er jo heilt utrolig, en skikkelig juniorfeil, sier 60-åringen fra Rundhaug i Målselv, som nå bor i Harstad.

Etter målgang står han og forteller om opplevelsen til ski- og treningskompis Asle Pedersen fra Harstad. Han leverte et solid løp, under 2.20 timer på den 34 km lange distansen, men ble slått av Dag, tross hans feilmanøvrering på Sundlifjellet.

– Hadde jeg sett at han gikk feil, hadde jeg ikke ropt etter han. Da hadde jeg bare tenkt at, endelig kan jeg ta han, sier Asle Pedersen og flirer godt.

Det var på Rustafjellet, på ekstrasløyfa der kun 50-kilometersløperne skulle innom, at Dag Langnes kom på et spor som slett ikke var beregnet på ham og noen til.

– Vi var flere i lag som gikk og staket og dro i ei gruppe, og vi gikk et ganske godt stykke før vi skjønte at vi var på feil kurs. Tenk, her har en gått rennet 30 ganger, så klarer en å gå feil i det her fantastiske været! Jækla surt, men bare til å flire over nå, sier Dag Langnes, og gjør akkurat det.

– Jeg ser på Strava-en etterpå hvor mye for langt vi har gått, men jeg regner med rundt tre kilometer, og da er det vel rundt ti minutter som vi tapte på brøleren. Men jeg gjorde et godt løp likevel, helt opp mot, og kanskje bedre, enn noen gang tidligere på denne distansen, sier rundhaugingen.

– Sånn er det når du havner i feil gruppe, dødens gruppe, sier Asle Pedersen og ler mer.

Han mener at om kompisen hadde tatt det litt roligere og gått sammen med ham, ville ikke tabben kunnet skje.

– Men jeg så han bare i starten, så var han borte vekk, fortsetter Asle Pedersen

Begge mener at Reistadløpet 2024 hadde et vær bare de største optimister kunne drømme om:

– Det var hekt sinnsykt fine forhold. Vel unt til arrangørene som står på for dette, og fint når en masse utlendinger får oppleve Nord-Norge på et sånt vis. Nå skal vi heim å se på tv-bildene i opptak, for det må være flotte greier som er vist fram på sendingene, sier Dag Langnes og Asle Pedersen.

Kanskje kan de se etter om noen gikk feil underveis?

993 løpere var påmeldt til start i lørdagens Reistadløp.

Powered by Labrador CMS