Petter Nordthug jr. og lillebror Even før starten av Reistadløpet lørdag morgen på Setermoen.

Petter Northug jr.: – Reistadløpet er noe for seg selv

Petter Northug var påmeldt, men måtte fredag innse at det heller ikke i år ble noen plass på startsletta for hans del

Publisert

– Men jeg skal gå Reistadløpet når jeg er klar for det. Det er et renn som er noe helt for seg selv, så det skal jeg gå, men ikke i dag, sier Petter Northug jr.

Den tidligere skistjernen var påmeldt, men med en sliten kropp, valgte han fredag å ta beslutninga om at han bare ble skitester og servicemann for løperne på laget sitt, Team Janteloppet, blant dem lillebror Even Northug.

Petter Northug jr. gikk deler av løype fredag, og han ble nærmest stum av begeistring over det han fikk se på fjellet:

– Ett er å se det på tv, men noe helt annet er det å gå i løypa og få oppleve naturen. Det var magisk i går da jeg var ute, og det blir like fint i dag. Helt ypperlig, og imponerende at de har klart å lage ei løype i et slikt nydelig fjellterreng. Det blir en fantastisk tur for alle, sier Petter Northug jr. før start lørdag.

Lillebror Even er glad for sjansen til å stille til start.

– Det er to årsaker til at jeg er her. Først og fremst er et legendarisk skirenn, og så er det for å gå på laget til Petter. I dette været blir dette helt nydelig, men jeg vinner ikke, sier Even Northug jr. før start og smiler.

Even Northug gjorde heller ikke det, med sin 63. plass, på plassen bak tsjekkiske Stanislav Rezac, drøyt 16 minutter bak vinneren Johan Hoel. De to andre løperne på Petter Northug sitt lag, Team Janteloppet, svenske Truls Gisselman og Joar Thele, endte på 28.- og 36. plass.

At vinneren ble Johan Hoel var noe Petter Northug jr. ga lave odds før start på Artillerisletta på Setermoen lørdag morgen.

– Jeg holder Martin Løwstrøm Nyenget som den største favoritten, men blant de som staker er Hoel sterk. Vi vet han har kapasitet, han kan gå fort i denne løypa, sier Northug før start.

Sjøl tror ikke Petter Northug jr. at traseen fra Setermoen til Bardufoss hadde passet han, ei heller i hans toppår på langrennsski:

– Det er nok en dårlig profil for meg nå, og ville vært det samme for meg som aktiv. Jeg har minst fem kilo for mye, men jeg gleder meg til jeg får gå rennet, for det skal jeg gjøre, garantert. Jeg må bare være klar for det, og det var ikke kroppen nå, sier Petter Northug jr.

Powered by Labrador CMS