Tyske Victoria Carl ble toer i Reistadløpet lørdag. Før start på Summit 2 Senja deler hun ut bare ros til Leif-Ketil Gamst og de som står på for å arrangere skirenn i Indre Troms.

Tysk stjerne: – Veldig glad jeg tok turen hit

Victoria Carl vant i vinter sitt første renn i verdenscupen. Debuten i Reistadløpet endte nesten med seier for den tyske langrennsløperen.

Publisert

– Jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å ta turen nordover. Et fantastisk fint renn, og jeg er svært glad for å komme på andreplass. Det var nesten en seier for meg, sier Victoria Carl.

28-åringen har i vinter sikret seg flere pallplasser i verdenscupen, og høydepunktet kom da hun under prøve-VM i Trondheim vant den klassiske distansen.

– Sesongen har for meg vært helt fantastisk, og det at jeg vant i Trondheim var nesten ikke til å tro for meg, sier Victoria Carl.

Hun mener at det er viktig for skiinteressen i Tyskland at deres løpere gjør det godt i store internasjonale renn.

– Det gir mer tv-tid for langrenn i Tyskland, og er viktig for de unge. Det er bra at vi blander oss inn i teten med de svenske, norske og amerikanske jentene, sier Victoria Carl og smiler.

Hun er klassisk-spesialist, og derfor likte hun seg godt i den 50 kilometer lange traseen fra Setermoen til Bardufoss lørdag.

– Jeg snakket med treneren min før jeg bestemte meg for å komme hit. Det er viktig å utnytte forholdene når det er mulig for å få en lengst mulig sesong, og jeg visste at Reistadløpet var et «klassisk renn» med motbakker. Men ikke at de var så lange og så bratte, sier Victoria Carl og ler.

Kommer tilbake

Hun bedyrer at formen ikke er helt på topp nå, på tampen av skisesongen, men synes lørdagens renn gikk bra for hennes del.

– Andreplass er bra, og jeg kommer tilbake hit. Hele opplevelsen her nord har vært veldig god for meg, sier Victoria Carl, rett før hun søndag morgen skal ut på de 60 kilometerne i Summit 2 Senja. Der går hun for en ny plassering blant de beste.

– Jeg er sliten etter Reistadløpet, sikkert som alle andre, men jeg håper at jeg kan henge med i de lettere partiene og ha krefter og feste mot slutten når det blir ei tøff stigning. Jeg vil sloss for pallen i dag også, sier Victoria Carl.

Viktig med slike løpere

Daglig leder i Reistadløpet AS, Leif-Ketil Gamst, er svært tilfreds med at toppløpere fra den ordinære verdenscupen også finner veien til Reistadløpet, Summit 2 Senja og Ski Classics.

Daglig leder Leif-Ketil Gamst er glad løpere som Victoria Carl kommer til Indre Troms.

– Det er kjempeartig for oss. Det gjør interessen enda større når landslagsløpere fra andre nasjoner stiller til start hos oss, særlig når de er så gode som henne, så det er bare utrolig artig, sier Leif-Ketil Gamst.

Powered by Labrador CMS