Lørdag endte Martin Løwstrøm Nyenget på andreplass i Reistadløpet. Søndag vant han Summit 2 Senja.

Nyenget slo tilbake: Vant Summit 2 Senja

Martin Løwstrøm Nyenget avgjorde seierskampen i den siste tøffe motbakken opp Magdaskaret og kom alene til mål og vant søndagens Summit 2 Senja fra Bardufoss skistadion til Finnsnes sentrum.

Publisert

Det 60 kilometer lange rennet i klassisk stil fra Bardufoss til Finnsnes ble avgjort på de siste kilometerne. Som i fjor avgjorde Martin Løwstrøm Nyenget løpet opp det tøffe Magdaskaret.

– Den siste bakken her er tøffere enn monsterbakken i Tour de Ski. I tillegg kommer den etter fem mil. Det hjelper ikke akkurat på. Utrolig moro å vinne skirenn, sa Nyenget til NRK.

Her går herreløperne ut fra Bardufoss skistadion på søndagens Summit 2 Senja.

Nyenget ble nummer to i Reistadløpet lørdag. Der ble han spurtet ned av Johan Hoel. Søndag var landslagsstjernen førstemann på målstreken.

Svenske Max Novak rykket fra en liten tetgruppe inn i den siste tøffe motbakken, men fikk det etter hvert tungt på blanke ski i det tøffe terrenget. Bak kom Nyenget med festesmurning og passerte Novak i god tid før toppen.

Kjempesesong

Inn i utforkjøringene ned mot mål hadde Nyenget 12 sekunders ledelse til svensken, og det viste seg å holde til seier.

Dermed kopierte landslagsstjernen fjorårets triumf i Summit 2 Senja. Den gangen hadde han 45 sekunders luke til nærmeste forfølger. Søndag ble det atskillig mindre. Novak var slått med 14 sekunder.

Eirik Sverdrup Augdal fulgte på tredjeplass, akkurat som i Reistadløpet lørdag. Haugsbygd-gutten har vært i kjempeform på tampen av sesongen.

Nyenget har en meget solid sesong bak seg. Hans eneste verdenscupseier kom på en 10 kilometer i finske Ruka i november i fjor. Nylig ble det annenplass på den prestisjetunge femmila i Holmenkollen.

Neste sesong blir VM i Granåsen det store målet for Lillehammer-løperen og resten av langrennssirkuset.

Hoel økte

Johan Hoel overtok sammenlagtledelsen i Ski Classics med en uhyre overbevisende seier i Reistadløpet lørdag. Han forsvarte den søndag med en solid fjerdeplass. Hoel gikk som lørdag på blanke ski, og siden Janteloppet neste helg bare er som en sjarmøretappe å regne, vinner nok Hoel for aller første gang Ski Classics sammenlagt denne sesongen.

Petter Stakston og Magnus Vesterheim ble henholdsvis nummer fem og seks i den 60 kilometer lange distansen fra Bardufoss til Finnsnes.

Valnes 13

Erik Valnes fra Bardufoss OIF kom på 13. plass, på plassen bak Andreas Nygaard fra Burfjord. De var vel fem minutter bak vinneren.

Kun ett løp gjenstår nå av Ski Classics-sesongen. Janteloppet gjennomføres i Hafjell kommende lørdag.

Powered by Labrador CMS