TRENERE: Det var flere trenere tilstede under kretssamlingen. I midten er Line Heimdal (kretstrener), foran til venstre er Gunnhild Eliassen fra Norges Toppidrettsgymnas, og Audun Svartdal bakerst i midten. De øvrige er hjelpetrenere som for anledningen var tilstede for å bistå løperne. Foto: Torbjørn Kosmo
TRENERE: Det var flere trenere tilstede under kretssamlingen. I midten er Line Heimdal (kretstrener), foran til venstre er Gunnhild Eliassen fra Norges Toppidrettsgymnas, og Audun Svartdal bakerst i midten. De øvrige er hjelpetrenere som for anledningen var tilstede for å bistå løperne. Foto: Torbjørn Kosmo

Langrennsjuniorene med første test på rulleski

RUSTAHØGDA: Fredag var dagen hvor langrennsløpere fra fjern og nær fikk prøvd seg mot seg selv og hverandre i et testrenn på Bardufoss skisenter. Det gav et nyttig innblikk i hvor løperne ligger foran sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Juniorsamlinga foregikk i denne omgang på rulleski og varte fra torsdag til søndag med Bardufosstun som base. Langrennsløpere fra Finnmark, Nordland og Troms deltok. Til sammen var det i overkant av 20 løpere tilstede.

Toralf Rydningen Martinsen er 17 år gammel og går for Øverbygd IL. Han har ikke merket noe spesielt til korona i oppkjøringa til sesongen.

– Det har gått veldig greit. Heldigvis er det ikke noe korona i skogen, ler han.

Han gikk omtrent ti kilometer på rulleski fredagens testrenn og hadde som alle på stedet et mål om å gå så bra som mulig. Han erkjenner i etterkant av løpet at han kunne gjort det bedre.

– Det gikk ikke spesielt bra. Jeg har ikke så mange turer på rulleski. Jeg satser på at det skal bli bedre utover høsten, sier Toralf.

Framover gleder han seg til sesongstart og det første kretsrennet som er i Nordreisa.

– Jeg gleder meg og skal forberede meg godt til da, sier han.

Åpnes opp

Vilje Marie Gulbrandsen er 19 år og fra Sørreisa. Heller ikke hun har hatt noen særlige koronaproblemer i forkant av sesongen.

– Det som har satt mer stopper for min trening er at jeg har begynt å studere, forteller hun.

Gulbrandsen går til vanlig for BOIF. Hun håper på at det åpnes litt opp for å holde renn når vinteren kommer.

– Først og fremst håper jeg det skjer her i området, men det hadde også vært gøy med flere nasjonale renn.

Heller ikke Gulbrandsen var helt fornøyd med hvordan testløpet på rulleskibanen gikk fredag.

– Det var ikke helt som jeg hadde planlagt. Jeg sleit litt med dårlig nattesøvn. Det går nok bare på dårlig dagsform, forklarer hun.

Det var flere trenere tilstede under kretssamlingen. I midten er Line Heimdal (kretstrener), foran til venstre er Gunnhild Eliassen fra Norges Toppidrettsgymnas, og Audun Svartdal bakerst i midten. De øvrige er hjelpetrenere som for anledningen var tilstede for å bistå løperne.

Bra nivå på løperne

Kretstrener Line Heimdal var tilstede for å hjelpe løperne på hele samlinga. Hun har vært med på å organisere kretssamlinger tidligere, og denne gangen var intet unntak. Hun roser fasilitetene og omgivelsene.

– Det som er veldig fint her er rulleskiløypa og at man kan bo så nærme løypa på Bardufosstun. Man slipper logistikken og sparer penger på å bo nærme. Vi har en fin løype her og alt ligger godt til rette, sier hun.

Landslagstrener

Teknikktrener Audun Svartdal var for anledningen hyret inn for å hjelpe løperne med det tekniske aspektet ved rulleskigåinga deres. Han har tidligere vært landslagstrener i både skiskyting og langrenn.

– Min jobb i dag har vært å filme og deretter vise løperne hva de kan forbedre teknisk. Nivået her er bra og slik jeg er vant til å se ellers i landet. Dette er et bra utgangspunkt, sier Svartdal fredag.

Norges Toppidrettsgymnas (NTG) var representert ved Gunnhild Eliassen. Det var om lag ti elever fra NTG som trente og testet sine ferdigheter på rulleskibanen fredag.

– Det er et bra nivå her. Det er veldig greit at NTG-elevene får vært her og testa seg mot andre og ikke minst seg selv, sier hun.

Powered by Labrador CMS