SKISKYTING: Fredrik Mack Rørvik ble syk natt til søndag. Dermed er junior-VM over for hans del. (Arkivfoto) Foto: Ivar Løvland
SKISKYTING: Fredrik Mack Rørvik ble syk natt til søndag. Dermed er junior-VM over for hans del. (Arkivfoto) Foto: Ivar Løvland

Langt nede etter sykdom

SKISKYTING: Fredrik Mack Rørvik ble syk natt til søndag. Dermed er junior-VM over for hans del.

Publisert Sist oppdatert

– Helt klart at VM er over for min del. Så godt kjenner jeg kroppen min, sier Fredrik Mack Rørvik.

Han gikk inn til en 11. plass på sprinten lørdag i Minsk i Hviterussland. Da var han skuffet over at kroppen fungerte svært dårlig, for med bare én strafferunde følte han at han burde være langt høyere på resultatlista. I ettertid er det nok klart at det var sykdommen som gjorde at kroppen ikke lystret som den skulle.

– Jeg regner med at norgesmesterskapet også nå ryker for min del. Jeg får se hvor lenge forkjølelsen henger i, men mesterskapet er definitivt i fare, sier Fredrik om NM-uka som starter i Alta kommende fredag.

Lørdagens sprint i Minsk ble en svært tung affære i sporet for Målselvs-løperen. Han bommet kun på det aller siste skuddet på den stående serien, men med en kropp som ikke ville fungere, var han sjanseløs på å være med de aller beste. Han endte med sin ene runde hele 1.35 bak vinneren Aleksandr Dediukhin fra Russland. Lagkameratene Vemund Gurigard og Aslak Nenseter kom på plassene foran Fredrik Mack Rørvik med henholdsvis én og to runder på skytinga.

– Jeg er svært fornøyd med skytinga på sprinten. Synd at kroppen ikke ville være på lag med meg, sier en skuffet Fredrik.

Han mente etter løpet at han også tapte sekunder på at han startet sent i klassen, og at det straffet seg under de ti varmegradene og det løse føret som det etter hvert medførte.

Da han søndag våknet med sår hals var det bare å kaste inn håndkleet for jaktstarten, og stafetten tirsdag. Han ble isolert fra de andre norske løperne for å unngå å smitte noen. På jaktstarten gikk Vemund Gurigard seg opp fra sin niendeplass på sprinten og vant sølv.

– Jeg vil tro sykdommen har ligget i kroppen siden sprinten, men jeg har ikke følt meg dårlig bortsett fra når jeg har konkurrert, sier Fredrik om VM-nedturen.

Han var langt nede da han måtte konstatere at junior-VM var over for hans del:

– Dette har jeg jobbet mot helt siden jeg ble vraket fra laget forrige mesterskap. Men nå ser jeg heller fremover, og satser på å gjøre det godt i de renn som gjenstår. Senior-NM i Sirdal blir et viktig renn i så måte. Hvis jeg blir ordentlig frisk fort og får trent bra, håper jeg å kunne vise meg fram der, sier Fredrik Mack Rørvik.

Han mener han kun en gang denne vinteren har fått vist frem sitt aller beste, og det var på fellesstarten i Orkdal rett etter nyttår. Da knuste han konkurrentene og vant med over minuttet i seiersmargin.

Powered by Labrador CMS