Takvatn-ulykka:

Foto: Morten Kasbergsen
Foto: Morten Kasbergsen

Lastebilføreren er omkommet

MÅLSELV: Det bekrefter UNN.

Publisert Sist oppdatert

Føreren av lastebilen som i formiddag kolliderte med en tankbil på E6 ved Takvatnet, ble fløyet til UNN Tromsø med store skader. I ettermiddag døde mannen i 30-årene på sykehuset.

– Pårørende er varslet, skriver UNN på Twitter.

Roses for hjelpeinnsatsen

Det var mandag formiddag en tankbil og en lastebil kolliderte på E6 ved Takvatnet, sør for Heia. Politiet fikk meldinga om ulykka, og at føreren av lastebilen satt fastklemt, i halv 11-tida mandag formiddag. Det skulle ta to timer før nødenhetene klarte å frigjøre mannen. Han ble frakta til UNN Tromsø med et ventende ambulansehelikopter.

Det var føreren av tankbilen som meldte ifra om ulykka. Han får ros av politiet for innsatsen han gjorde for å hjelpe lastebilføreren, som satt fastklemt.

– Føreren av tankbilen ringte inn og meldte ifra om ulykka. Han har gjort en fantastisk jobb på stedet med å melde til oss, samtidig som han jobba med frigjøre luftveier og prøvde å berge mannen i lastebilen, sier operasjonsleder Morten Augensen ved Troms politidistrikt.

Det tok sine minutter før nødenhetene ankom ulykkesstedet, og imens starta tankbilsjåføren med gi den fastklemte mannen førstehjelp.

Da brannvesen, politi, ambulanse og ambulansehelikopter ankom stedet, overtok de jobben med å frigjøre lastebilsjåføren. Det skulle ta to timer fra ulykka inntraff til de fikk ham løs. Klokka 12.27 meldte politiet at mannen var frigjort, og ambulansehelikopteret sto da klart for å frakte mannen til UNN.

Diesellekkasje

Som følge av kollisjonen ble det store, materielle skader på kjøretøyene. Det førte blant annet til en større diesellekkasje på stedet.

– Brannvesenet jobber nå med å berge den situasjonen. Det er mye diesel, og lekkasjen er antakelig på flere kubikk. Vi har nå stort fokus på det og det jobbes intenst med å få kontroll på den situasjon. Ulykka har skjedd like ved Takvatnet, og vi gjør det vi kan for å unngå at lekkasjen går i vannet, sa Augensen mandag ettermiddag.

Seinere på etterdagen meldte Balsfjord kommune på sin Facebook-side at det har lekket ut diesel i Takvatnet, noe som betyr at det ikke er egnet som blant annet drikkevann.

E6 på stedet ble sperret, og det oppstod køer på stedet. Trafikken ble dirigert til omkjøringsvei via Øverbygd. Veien er fremdeles ikke åpna igjen.

– Vi etterforsker saken for å finne ut hva som har skjedd. Vår trafikketterforsker og ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på vei, sa Augensen til Nordlys mandag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS