KJEMPER FOR LEGEKONTOR: Flere ganger tidligere har innbyggerne i Malangen kjempet for å bevare legekontoret på Mestervik. (Arkivfoto)
KJEMPER FOR LEGEKONTOR: Flere ganger tidligere har innbyggerne i Malangen kjempet for å bevare legekontoret på Mestervik. (Arkivfoto)

Legekontor bare tre dager i uka

BALSFJORD: Fastlegetilbudet ved Mestervik legekontor bare tre dager i uka blir av kommunelegene i Balsfjord vurdert som faglig forsvarlig. En ordning som er planlagt ut året.

Publisert Sist oppdatert

Dette skriver kommunalsjef Karin Friborg Berger i svarbrev til Kjølstad sanitetsforening, som tidligere i høst klaget på at det var redusert åpningstid ved Mestervik legekontor.

Ifølge kommunalsjefen har Balsfjord kommunestyre ved politisk behandling vedtatt fortsatt drift av legekontoret på Mestervik.

«Redusert åpningstid er ikke politisk behandlet og vurderes innen administrasjonens delegasjon og ansvar i forhold til effektiv og hensiktsmessig bruk av til enhver tid tilgjengelige ressurser», skriver Friborg Berger.

Faglig forsvarlig

Hun viser videre til at ved kontoret er det nå tre dagers drift og et par dagers ventetid hos fastlegen for legetimer, og at timer til øyeblikkelig hjelp avsettes daglig på de tre dagene kontoret er åpent. I tillegg yter legetjenesten tilsyn ved institusjonen i tråd med inngåtte avtaler.

«Kommunelegene i Balsfjord vurderer dagens ordning som faglig forsvarlig», skriver Friborg Berger.

Ifølge kommunalsjefen er Balsfjord kommune heldig som har en fast og stabil fastlegegruppe som ivaretar tjenestene til kommunens innbyggere. Hun skriver blant annet at det også er god tilgang på legevikarer og kommunen har to turnusleger hvorav den ene er på Mestervik og noen dager på Storsteinnes.

Lange ventetider

Når det gjelder spørsmål om kommunefysioterapitjenesten, viser hun til at Balsfjord kommune har tre stillinger for fast ansatte fysioterapeuter og en turnuskandidat. Ifølge Friborg Berger er én av grunnene til at det per dags dato er lange ventelister for time hos kommunalt ansatte fysioterapeuter, at det er én stilling som står vakant.

«I forhold til behov hos tjenestemottakere på Malangstun får de oppfølging og behandling fra fysioterapeutene som i dag arbeider i kommunen. Det er samarbeid mellom de kommunalt ansatte og fysioterapeuter med driftstilskudd, slik at innbyggere i Malangen får behandlingstilbud hos den som er lokalisert der i eget kontor», skriver kommunalsjefen.

Hun legger til at det blir ved mottak av henvisninger gjort vurderinger og prioriteringer for behandlingsopplegg uavhengig av hvor i kommunen vedkommende oppholder seg.

Vil beholde tilbudet

Inger Marie Furfjord i Kjølstad sanitetsforening sier i en kommentar til Nye Troms at de er fornøyd med at Balsfjord kommune kom med rask tilbakemelding på klagen.

– Innholdet har vi ikke hatt tid til å ta stilling til, men vi håper selvsagt at vi får beholde fastlegetilbudet og fire dager med åpent legekontor i Mestervik, sier Furfjord.

Powered by Labrador CMS