Legevakta på plass fra i dag

BARDU: I ettermiddag forlater den interkommunale legevakta det gamle TMS-bygget i Bardu. Nå blir helsesenteret i Setermoen sentrum ny base.

Publisert Sist oppdatert

Den interkommunale legevakta i Bardu er legevaktsentral og legevakt for Bardu, Lavangen, Salangen, Målselv og Ibestad, og har holdt hus i TMS-bygget helt siden oppstarten i 2007.

Det har i en tid nå vært jobbet både med å finne en kortsiktig løsning og en løsning på lengre sikt for å få legevakta inn i nye lokaler. Legevaktas leieavtale med Forsvaret om bruk av TMS-bygget gikk ut ved årsskiftet. Bardu helsesenter blir fra torsdag klokka 15.45 den nye midlertidige løsningen.

Overtar en hel fløy

Her overtar legevakta nå en hel fløy og tar også med seg KAD-sengene (kommunale akutte døgnplasser) dit.

Hege Hammer Bech, som er prosjektleder for flyttinga av legevakta, sier til Nye Troms at hun og de ansatte gleder seg til å flytte inn i helsesenteret. Flyttejobben var tirsdag og onsdag i full gang.

– Du må få fram at vi stenger ikke på noe tidspunkt i flytteprosessen. Selv om vi flytter, får folk hjelp og får svar som tidligere. Den biten er ivaretatt, sier hun.

Hun forteller videre at legevakta ser fram til å komme inn i fagmiljøet på helsesenteret der de får nærhet til legekontor og helsestasjon.

– Lysbehandlinga er også med hit. Den flyttet allerede i november, forteller hun.

Blir værende

Det er fysioterapien som har flyttet ut der legekontoret nå skal inn. Fysioterapitjenesten er flyttet inn der Sponga barnehage tidligere holdt hus.

Også på lang sikt ligger det i kortene at legevakta blir lokalisert i helsesenteret. Hvordan, blir en ny utredning, og da tenker man at det må komme et tilbygg til senteret.

Det blir veldig bra å komme hit der alt både blir nærmere og mer sentralt og også lettere å finne

– Det blir veldig bra å komme hit der alt både blir nærmere og mer sentralt og også lettere å finne, sier hammer Bech om at legevakta nå kommer til Setermoen sentrum.

Raskt

Inger Linaker, som er enhetsleder for helse, barnevern og omsorg i Bardu kommune, forteller at prosessen med å flytte legevakta dit den er nå, startet høsten 2015. Hun er fornøyd med at flytteprosessen har gått raskt.

– Det er mye arbeid som ligger bak og stor velvilje fra de involverte. Det er bra å få samla mest mulig helsetjenester under samme tak. Flytting av legevakta har latt seg gjøre fordi fysio/ergo- og hjelpemiddeltjenestene midlertidig har flytta ut av helsesenteret for å gi plass til legevakta. Fase to i prosjektet blir nå å se på hvordan denne avdelinga kan flytte tilbake, sier hun.

Markering 5. mars

Det blir ingen offisiell markering av selve flyttingen i dag. Men 5. mars skal det markeres at det da er ti år siden den interkommunale legevakta ble satt i drift.

Bardu kommune opplyser på sin hjemmeside at publikumsnummeret til legevakta blir som tidligere 116117, som er landsdekkende. Med dette nummeret kommer man i kontakt med legevaktsentralen i det området man oppholder seg i. Fra i dag av blir det også nytt lokalt nummer til legevakta i Bardu, nemlig 77186490. Da kommer man direkte til legevakta i Bardu uavhengig av hvilken kommune man befinner seg i. Det understrekes at nummeret 113 til medisinsk nødhjelp er det som skal brukes når det er akutt og står om liv.

Powered by Labrador CMS