Til tross for koronaviruset:

GIR FULL GASS: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen trosser koronaviruset, og satser på å legge fram langtidsplanen for Forsvaret før påske. Foto: Morten Kasbergsen (arkiv)
GIR FULL GASS: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen trosser koronaviruset, og satser på å legge fram langtidsplanen for Forsvaret før påske. Foto: Morten Kasbergsen (arkiv)

Legger fram langtidsplanen som planlagt

BARDU: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har fortsatt som mål å legge fram langtidsplanen for Forsvaret før påske. Det gleder Bardu-ordfører Toralf Heimdal.

Publisert Sist oppdatert

– Arbeidet med den nye langtidsplanen for Forsvaret går som planlagt. Forsvarsministeren tar sikte på å legge planen fram for Stortinget før påske, opplyser pressevakt Lisa Nordøen i Forsvarsdepartementet til Nye Troms.

Det betyr sannsynligvis at langtidsplanen blir lagt fram fredag 27. mars eller senest fredag 3. april.

Skrekkscenario

Bardu-ordfører Toralf Heimdal er ikke overrasket over at langtidsplanen ser ut til å bli lagt fram som planlagt. For tre uker siden hørte han snakk om at langtidsplanen i all hovedsak var ferdig, og at det bare var finpussen som gjensto.

– Hvis det er tilfelle tror jeg ikke koronaviruset vil få noe å si for framleggelsen. Skrekkscenarioet mitt er at viruset gjør at framleggelsen blir utsatt til juni. Med påfølgende stortingsbehandling til høsten samtidig med statsbudsjettet, slik som for fire år siden, sier Heimdal.

Han begrunner frykten med at behandling av langtidsplanen i Stortinget til høsten i stedet for i juni, vil medføre at mange andre viktige saker blir blandet sammen med langtidsplanen.

– Da kommer de politiske hestehandlene, og det vet vi at landmakta taper på, mener ordføreren.

Ønsker bredt forlik

På spørsmål om han ikke frykter at debatten om langtidsplanen for Forsvaret skal drukne i støyen fra koronaviruset, svarer Bardu-ordføreren:

– Det vil sikkert være ei utfordring, men det kommer an på hvordan koronaen utvikler seg. Koronaen kan i hvert fall bidra til forståelse for at vi trenger et bredt forlik om Forsvaret på Stortinget.

Heimdal legger til at han har hørt snakk om at langtidsplanen inneholder mange ulne formuleringer og lite forpliktelser.

– Det skal være en langtidsplan som stiller store krav til at det settes av nok penger til Forsvaret i hvert enkelt budsjett, avslutter han.

Powered by Labrador CMS