TIL SALGS: På grunn av avlyst kulturliv og pandemi vurderes Galleri Internatet solgt. Eiendommen det eneste kulturhuset i Balsfjord står på er på totalt 5000 m2 og er fritatt fra eiendomsskatt. Foto: Privat
TIL SALGS: På grunn av avlyst kulturliv og pandemi vurderes Galleri Internatet solgt. Eiendommen det eneste kulturhuset i Balsfjord står på er på totalt 5000 m2 og er fritatt fra eiendomsskatt. Foto: Privat

Legger livsverket ut for salg

BALSFJORD: På grunn av avlyst kulturliv og pandemi legges Galleri Internatet ut for salg. Det gamle Ursfjord internat har en prisantydning på 900.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Bygget er det eneste kulturhuset i Balsfjord kommune, og egner seg fint til kulturformidling, kurs eller andre kreative ting, eller rett og slett som bolig eller fritidseiendom med ubegrenset plass, sier Jack Bjørkhaug.

En epoke er over

Sammen med kona Marit hadde han store planer med huset som ekteparet overtok for 11 år siden.

– Det har vært år med ufattelig masse glede, men vi innser at dette er en epoke som er over. Bare for ett år siden hadde vi store planer, men vi kan ikke bruke huset til det vi hadde tenkt på grunn av avlyst kulturliv og pandemi. Derfor velger vi å legge vårt livsverk gjennom 11 år ut for salg, sier Jack Bjørkhaug.

Ombygd til museum

Han forteller at huset som er fra 1927, var fra starten og fram til 1968 brukt som skoleinternat. Det er nærmere 500m2 fordelt på i alt 4 etasjer.

– På 80-90 tallet ble huset påkostet betydelige beløp i forbindelse med ombygging til museum. Alt opplegg for vann, avløp og elektrisitet ble byttet i sin helhet. Kjeller ble oppgradert med flislagt bad, vaskerom og toaletter med varmekabler, opplyser Bjørkhaug.

Innflyttingsklar

Han legger til at i ekteparets eie har huset vært brukt til kunstgalleri/ atelier og konsertlokale. Og leiligheten i første etasje var klargjort for Airbnb.

– Denne var tenkt brukt i forbindelse med Nordlys-turisme. Den er komplett innredet med sengetøy, kopper og kar, samt øvrig interiør. Dette er en fordel for de som måtte ønske å overta da de kan flytte rett inn. Ja, det er bare å ta med tannbørsten og begynne å bo her umiddelbart etter overtakelse, sier Bjørkhaug.

Kulturformål

Han poengterer at huset vurderes solgt, for ekteparet Jack og Marit Ananiassen Bjørkhaug selger ikke til hvem som helst.

– Huset ønskes fortrinnsvis solgt til noen som vil fortsette å ta vare på dette flotte og ærverdige bygget som vi er så glade i. Det er i bygda jeg vokste opp i, så det betyr mye for meg. Derfor er det viktig at husets nye eiere bruker dette til kulturformål, avslutter Jack Bjørkhaug.

Powered by Labrador CMS