LUFTSØK: Forsvarets helikopter gjorde overflatesøk langs Målselva fra området Moen/Olsborg og ned mot Målsnes uten å finne kvinnen.
LUFTSØK: Forsvarets helikopter gjorde overflatesøk langs Målselva fra området Moen/Olsborg og ned mot Målsnes uten å finne kvinnen.

Leteaksjon i Målselv

MÅLSELV: Ei 44 år gammel kvinne fra Finnmark er savnet. Siste spor etter henne slutter i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Det var onsdag at kvinnen ble meldt savnet av familien. Hun ble sist sett på Buktamoen, der hun onsdag ettermiddag ble fanget opp av et overvåkingskamera inne på Statoil-stasjonen. Siste elektroniske spor etter henne ble gjort tidlig torsdag morgen i samme område.

– Etter at vi fikk disse sporene, har vi ikke livstegn fra kvinnen, verken på mobilbruk eller bankkort, sier regionlensmann Andreas Nilsen.

Fredag satte politiet inn helikopter i søket etter kvinnen. Det ble gjort overflatesøk langs elva, men det er foreløpig resultatløst.

– De elektroniske sporene fra mobiltelefonen hennes kom fra samme område som hun ble observert i onsdag ettermiddag, sier Nilsen.

De konsentrerte derfor søket etter henne fra luften i området Krogseng og ned mot Målsnes. Torsdag ble det brukt drone med varmesøkende kamera, samt at det var hundepatruljer inne i søket.

Kvinnen det søkes etter, er 44 år gammel, har kort lyst hår og blå briller. Da hun ble observert på Buktamoen onsdag, var hun iført en grå hettegenser/jakke, sort/mørk bukse og hvite joggesko.

– Vi vil vurdere om vi skal utvide søket i løpet av helga og ber folk i området Buktamoen–Moen–Olsborg om å sjekke i hage, garasje, uthus og lignende, sier regionlensmannen.

Han opplyser at kvinnen var på besøk i området da hun ble meldt savnet. Ifølge Altaposten på nett er den savnede kvinnen fra Alta.

– Vi har ingen mistanke om at det er skjedd noe kriminelt med kvinnen, sier Nilsen.

Han opplyste fredag ettermiddag at det da ville bli søkt langs bakken så lenge det var dagslys, og at det vil bli gjort ytterligere søk fra lørdag morgen om ikke funn blir gjort. Det er hjelpekorps og andre frivillige som er med på bakkesøkene etter den savnede kvinnen. Det søkes primært på bakken i området fra Krogseng og Buktamoen/Olsborg og et stykke nedover forbi Buktamoen. Totalt i et område som er 2–2,5 kvadratkilometer stort, opplyser politiet.

Powered by Labrador CMS