Søndag blir det audition på Filmcamp:

ERFARNE: Nina Erdahl og castingbyrået hennes var også involvert i storfilmen «Den 12. mann». Her et bilde av skuespillere og statister under premieren Foto: Privat
ERFARNE: Nina Erdahl og castingbyrået hennes var også involvert i storfilmen «Den 12. mann». Her et bilde av skuespillere og statister under premieren Foto: Privat

Leter etter barske menn til storfilm

MÅLSELV: Det nærmer seg jul. På toppen av ønskelista til Nina Erdahls castingsbyrå står sterke menn. Søndag er det audition for den nye storfilmen om slaget i Narvik.

Publisert Sist oppdatert

Filmen, med arbeidstittel «Narvik – Hitlers første nederlag», tar for seg slaget om Narvik under andre verdenskrig. Det har allerede vært holdt auditions i både Tromsø, Narvik og Harstad. Nå går turen til Målselv og filmcampen. Og det er det en god grunn til.

– Det er hovedsakelig soldater vi er ute etter. Og så har vi blitt tipsa om en lokal jegerklubb. Det er slike folk vi ønsker på audition. I tillegg trenger vi noen sivile. Så vi håper så mange som mulig stiller opp på søndag, sier Nina Erdahl, som driver modell- og castingbyrå i Tromsø.

Barn og kvinner

Byrået er spesielt på utkikk etter fysisk sterke menn i alderen 18-40 år. Men de har også behov for flere sivile. Også kvinner og barn er velkomne som statister.

– Vi kommer til å trenge mange statister. Men først og fremst soldater. Både norske, tyske, engelske og franske, sier Erdahl som nå jobber med å fordele de ulike statistene i lag.

– Før vi kan komme i gang med resten, så må vi få troppene klare til filmen, sier hun.

Erdahl ser fram til å møte potensielle nye skuespillere i Målselv på søndag.

– Jeg håper at så mange som mulig stiller opp på dette. Det er viktig krigshistorie som skal fortelles, sier hun.

Nærmere 200 statister

Innspillingen starter i februar. De første opptakene skal holdes i Oslo. Deretter går turen til Narvik og Målselv.

– Vi håper å få på plass så mye som mulig før jul, sier Erdahl.

Til sammen regner hun med at de vil trenge mellom 100 og 200 statister.

– I de store kampene vil vi trenge soldater fra både Norge, Tyskland, Frankrike og England. Enkelte dager vil det sikkert være rundt 100 soldater på sett. Det blir helt vilt, sier hun.

Det går med andre ord slag i slag med castingbyrået i Tromsø, som går en travel jul i møte. Erdahl jobbet også for den store krigsfilmen «Den 12. mann», der hun prøvefilmet over 300 personer til mange småroller og som statister. Sist var hun involvert i TV-serien Twin, hvor åtte av seriens skuespillere ble rekruttert gjennom hennes byrå.

Powered by Labrador CMS