ENESTE: Andreas Berntsen Løvland (t.v.) fra Laksvatn skiskytterlag og Håkon Nordmo fra Målselvs skiskyttere var de eneste lokale løperne i 16-årsklassen under HL.
ENESTE: Andreas Berntsen Løvland (t.v.) fra Laksvatn skiskytterlag og Håkon Nordmo fra Målselvs skiskyttere var de eneste lokale løperne i 16-årsklassen under HL.

Leverte årsbeste i HL

RUSTAHØGDA: Andreas Berntsen Løvland hadde ikke skutt ti treff i en konkurranse på to år. Da passet det bra å gjøre akkurat det på sprinten i Hovedlandsrennet.

Publisert Sist oppdatert

– Det var en deilig følelse å få ned alle ti blinkene, sier Laksvatn-løperen, som med det også ble hedret med diplom fra skiskytterforbundet og en ferskt medlemskap i den såkalte «nullerklubben».

Forbundet honorere alle feilfrie skiskyttere fra konkurranser i landsdelsmesterskap og større. På sprinten lørdag var det to gutter i den 104 løperes store 16-årsklassen som klarte dette. Den andre også fra Troms, Martin Kaasen fra Nordreisa. Det endte med en 25. plass for Martin, mens Andreas kom på 33. plass, ni sekunder bak kretskollegaen. Opp til vinneren skilte det to minutter.

– Jeg er storfornøyd. Målet var topp 50 i helga, og sprinten var mitt beste løp for vinteren. Da kan jeg ikke klage, smiler balsfjordingen.

TØFF I TØYET: Bjørn Todo Eriksen er lærsmed fra Finnsnes og hadde i tillegg til klær og sko også med seg et assortert utvalg med storfehorn til Øverbygd. – Jeg selger en del horn med inngravert navn og logoer, veldig populært hos mc-klubber eller som gaver, sier han.

Han synes det å gå HL på Bardufoss var som å gå på hjemmebane.

– Masse folk og utrolig flott stemning, sier Andreas.

Målselvs eneste løper i 16-årsklassen, Håkon Nordmo, var beste Troms-løper på normaldistansen med en 44. plass. Den vanligvis så stødige skytteren pådro seg tre bom der. Verre gikk det på sprinten der det endte med tre strafferunder etter begge skytingene. Han var høy på begge seriene.

– Jeg vet ikke hvorfor, men det er surt å få slike konkurranser under HL på hjemmebane, sier Håkon Nordmo.

Resultatet ble en 93. plass og langt unna det han kan på sitt beste.

– Jeg hadde en høy serie også på innskytinga, så det er sikkert stillingsfeil som ødelegger, sier Håkon.

Han revansjerte seg med en bra startetappe på stafetten søndag. Han vekslet på 10. plass etter første etappe. Da lyktes ikke Andreas like bra, og Troms sitt førstelag endte på en 16. plass.

– Da var det helt tomt fra start av, konstaterer Andreas Berntsen Løvland.

P.S. For ordens skyld: Andreas Berntsen Løvland er sønn til artikkelforfatteren.

Powered by Labrador CMS