MEDALJEDRYSS: Utøverne fra Øverbygd kickboxingklubb sikret med totalt ni medaljer i Oslo i helgas stevne. Foto: Privat
MEDALJEDRYSS: Utøverne fra Øverbygd kickboxingklubb sikret med totalt ni medaljer i Oslo i helgas stevne. Foto: Privat

Leverte sterke prestasjoner i Oslo

MÅLSELV: Utøverne fra Øverbygd kickboxingklubb viste igjen styrke i et stort stevne. Under Scandinavian Open sikret de seg ni medaljer totalt.

Publisert Sist oppdatert

KICKBOKSING

Tre gull, fem sølv og en bronse ble fasiten til klubben fra Indre Troms under helgas stevne i Bjølsenhallen i hovedstaden. Rune Gjerdrum sto for to av gullene. Hun vant både i lettkontakt og pointfighting i sin klasse, men Rachel Daughdrill vant lettkontakt. Sølvene sikret Arthur Gjerdrum (lett og point), Mathea Løvås (lett og point) og Tanita Løvås (point), mens Martin Rognmo (point) sikret seg en bronse i det internasjonale stevnet. Et stevne som utøverne fra Øverbygd nesten trakk seg fra i siste liten på grunn av få deltakere i enkelte klasser, men etter en del flyttinger og endringer på klasser ble det godt med kamper på samtlige. Uten at de trengte å gå mot hverandre.

- Stevnet ble mye bedre enn fryktet for våre utøvere. Vi fikk greit med kamper og slapp interne oppgjør. Det drar vi ikke til Oslo for gjøre, sier trener Robin Rognmo.

Han er imponert over innsatsen til flere av utøverne, som møtte motstandere som har gått både EM og VM for Norge.

- Det var veldig mye bra. Noen kamper var helt fantastisk av våre utøvere. Jeg er kjempestolt over innsatsen deres, sier den tidligere EM- og VM-deltakeren som nå er trener i klubben.

Han hadde nesten lyst til å begynne å «grine» da han så Runa Gjerdrum vinne sin klasse i lettkontakt. Etter at hun først vant point-klassen sin på en overbevisende måte, fortsatte hun med å følge planen de la til fulle i finalen i lettkontakt.

- Rune gjorde alt rett, og oppdaget denne helga at hun er fantastisk rask i bevegelsene sine. Hun gjorde alt nærmest helt perfekt i sine kamper, roser han.

At EM-bronsevinner Rachel Daughdrill vant sin seniorklasse i lettkontakt var ingen bombe. Men Rachel viste også veldig bra kvalitet på det hun viste i finalen. I en kamp der motstanderen hadde tidligere verdensmester Thea Næss som «coach» ved siden av matta.

- Dommerne gir gjerne fordeler om det er en kjent «coach», så det var ikke en seier som var gitt på forhånd. Men Rachel gjør jobben veldig godt, og det er deilig å slå Thea som trener, ler Robin Rognmo.

Han fikk se av de unge utøverne gå veldig gode kamper mot utøvere som nylig var med i junior-EM. For flere ble det bare knepne nederlag.

- Dette var første store stevnet nå i høst, og jeg er imponert over det som ble vist. Det lover veldig godt, sier Robin Rognmo.

Øverbygd-klubben kan komme til å prioritere norgescupen litt ned denne sesongen, og heller stille i flere internasjonale stevner om deltakelsen i norgescupen ikke blir bedre i flere av de yngre klassene.

- Det er av de ting vi vil vurdere fremover, sier Robin Rognmo.

Powered by Labrador CMS