LUFTHAVN: Utenfor ankomsthallen ved Bardufoss lufthavn. Foto: Ivar Løvland
LUFTHAVN: Utenfor ankomsthallen ved Bardufoss lufthavn. Foto: Ivar Løvland

Likte ikke forholdene i ankomsthallen

BARDUFOSS: Roy Abelsen var en av mange passasjerer da et fullastet 737-fly fra SAS landet på Bardufoss nylig. Han likte ikke situasjonen som oppsto i ankomsthallen etter landing.

Publisert Sist oppdatert

– Hadde det vært en supersmitter av covid-19 i den ankomsthallen, ja da hadde det blitt litt av ei smitteoppblomstring i Indre Troms, sier Roy Abelsen.

Han forteller om passasjerer som var flinke til å bruke ansiktsmaske om bord i flyet fra Gardermoen til Bardufoss, men så snart de kom inn i ankomsthallen, var det som om alle forholdsregler mot koronasmitte var glemt.

– Det var fullt av folk, tett i tett, og svært mange uten ansiktsmaske. Det føltes som en ubehagelig situasjon, sier Abelsen.

Han mener folk sto alt for tett, både reisende og folk som kom inn for å hente reisende.

– Hvor mange som var inne i ankomsthallen tør jeg ikke tippe, men det var omtrent helt fullt om bord på flyet, sier Roy Abelsen.

Han kommer opprinnelig fra Målselv, men bor nå i Nittedal. Til vanlig reiser han ganske mye med fly, men turen til Bardufoss nylig, var den første siden koronapandemien slo inn.

– Ankomsthallen på Bardufoss er ikke store plassen, og det føltes omtrent som folk sto «oppå» hverandre og ventet på bagasje. Ikke bra, synes Abelsen.

Utenfor ankomsthallen ved Bardufoss lufthavn.

Han tok kontakt med Avinor etter reisa og etterspurte retningslinjer for dette, men noe svar han er tilfreds med eller beroliget av, har han ikke fått.

– Jeg oppfatter det mest som ansvarsfraskrivelse. Det jobber smarte folk også i Avinor, så ei bedre løsning hadde sikkert vært mulig å få til også på Bardufoss, sier Roy Abelsen.

Følger nasjonale råd

Lufthavnsjef på Bardufoss lufthavn, Anne Britt Bekken, sier de følger de råd som Folkehelseinstituttet gir med tanke på merking, informasjon og tilrettelegging slik at reisende kan holde avstand også inne i ankomsthallen når de venter på bagasje.

– Vi har merker i gulvet om avstand og vi har roll-ups med informasjon om covid-19 og anmoder folk om å vise hensyn. Vi kan ikke dirigere og være politi mot de reisende, sier Bekken.

Kan gå ut å vente

Hun viser til at de på Bardufoss har lagt til rette for at folk kan gå ut og vente til at det blir bedre plass og mindre trykk inne i ankomsthallen.

– Ankomsthallen på Bardufoss er trang, men når vi har åpnet for at reisende kan vente ute og gå inn og hente sin bagasje når det er mindre folk inne, mener vi at vi har gitt dem en mulighet om de synes det er ubehagelig trangt, sier lufthavnsjefen.

De har ikke fått klager på dette tidligere, men hun oppfordrer reisende og de som skal hente reisende om å vise hensyn overfor hverandre.

– Vi oppfordrer alle til å følge de retningslinjer som er om avstand, og vi føler at smittevernhensynene er godt ivaretatt, også på Bardufoss, sier lufthavnsjef Anne Britt Bekken.

Powered by Labrador CMS