MORSOMME PARODIER: Naturfaglæreren på skolen framstilles av russen som over middels interessert i skisport i en kavalkade over ulike scenarier elevene mener er høyst troverdig at de får oppleve i klasserommet i løpet av en dag.
MORSOMME PARODIER: Naturfaglæreren på skolen framstilles av russen som over middels interessert i skisport i en kavalkade over ulike scenarier elevene mener er høyst troverdig at de får oppleve i klasserommet i løpet av en dag.

Lite å arrestere årets russerevy for

HEGGELIA: Bardufoss-russen leverte ei forestilling godt over gjennomsnittet for russerevyer flest i Istindportalen. Gode skuespillerprestasjoner og morsomme poeng trakk godt opp underholdningsverdien.

Publisert Sist oppdatert

Det tok årets kull med rødruss to timer å levere det de hadde på hjertet for en nærmest fullsatt storsal i Istindportalen fredag kveld. Riktignok med en 15-minutters pause midtveis i showet.

Konferansierene Naomi og Fabine gjorde en god jobb med å sy sammen kveldens forestilling, og presenterte numrene fortløpende. Det var nyttig ettersom det ikke forelå et skriftlig program som publikum kunne støtte seg på.

Det ble ei forestilling som naturlig nok bød på mye intern humor. Både skoleledelse, lærere og medelever – og da aller helst de fra de lavere klassetrinnene – fikk så ørene, eller skal en kanskje si rumpeballene, flagret, og parodiene ble servert som perler på ei snor. Det var en fin kombinasjon av sketsjer, sanger og bruk av filmmediet, og selv om det var litt tekniske utfordringer med enkelte mygger som noen ganger sto på og tok inn inn hvisking og tisking bak scenen, og andre som ikke virket som de skulle, så var årets russerevy en underholdende seanse med mange godbiter som flere ganger fikk undertegnede til å le høyt.

Avgangselevene ga publikum et innblikk i tida på skolen med det de selv betegnet som en dose overdrivelse. Det meste av harselasen med skolens ansatte var godlynt og med lite ondt i sinne. I spørreleken «Er du smartere enn en videregåendelærer?», ble publikum tatt aktivt med i showet da en av konferansierene gikk rundt i salen med mikrofon.

Tatt på kornet

Aktørene bød på seg selv gjennom hele forestillinga med mye galskap og absurd humor. Beklager, jenter, men det var dessverre ikke mulig for dere å matche gutta denne gangen, selv om enkelte lærerparodier var meget godt gjennomført.

Spesielt fornøyelig var sketsjen der det var rigget opp med kommentatorboks og dommerpanel for å bedømme førsteklassejentenes daglige catwalk i kantina. Her var det mye humor og gode poenger både i manus og i framførelse.

Politiet i Målselv var en rød tråd gjennom første akt, noe en fikk inntrykk av bunnet i en faktisk hendelse med kidnapping av en medelev. Revyen framstilte det som at dette ble politianmeldt av skolens ledelse, dette er et bakteppe avismedarbeideren ikke har kjennskap til hvorvidt stemmer eller ei, slik at utgangspunktet blir russens versjon av saken.

Uniformerte politikonstabler gjør naturlig nok inntrykk, også på en revyscene, og til tross for alt det gode rusforebyggende arbeidet Arne Markus Svendsen har bidratt med i lokalsamfunnet i årenes løp, var parodien av ham i klasserommet en ordentlig konfekt.

Gode jenteparodier

Alle russerevyer med respekt for seg selv har et strippenummer, noe årets bardufossruss også hadde. Det var i 2019-versjonen smakfullt og estetisk framført, med gode danseinnslag og lekker lyssetting.

Nummeret med han som hadde vært ubetenksom nok til å åpne opp for felles økonomi med kjæresten, og som dermed måtte se bankkontoen sin rimelig tømt, begynte som film, og endte i et stemningsfullt musikalnummer som avisa likte godt.

Det er selvsagt en tanke urettferdig at gutter som framstiller jenter nesten alltid gjør større lykke enn når jentene later som de er gutter. Russerevyen hadde begge deler med, og selv om jentenes tolkning av hvordan de ser for seg hva som foregår på guttedoen på Arctic var humoristisk nok, var de lettkledde guttenes parodier av det motsatte kjønn en sjarmoffensiv som satte et bedårende, og merkelig nok også uskyldig, preg på revyen. Og det var ikke dumt, for ellers var det plenty med sex, drugs & rock'n'roll, for å benytte et uttrykk fra scenekunst som henspeiler på en epoke atskillige tiår tilbake i tid. Avisa syntes innimellom det ble litt i meste laget med seksuelle ikke bare hentydninger, men elementer til dels framlagt i klartekst. Med tanke på at det er i ungdommens ånd å provosere og tøye grensene samtidig som hormonene jobber på overtid, konkluderer vi med at dette i sum var for harmløs moro å regne.

Powered by Labrador CMS