Lite bolyst uten skuterdispensasjon

Foto: Knut Solnes
Foto: Knut Solnes

Kjære sambygdinger: Skal vi måtte vente i nesten fire år for å finne et partiprogram som ivaretar allmenne rettigheter?

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Mulighetslandet – bolyst. Dette er slagordet fra Målselv kommunens administrasjon. Inn under dette slagordet vil vel også skuterdispensasjon til en del av befolkningen komme. Vi som har vært med på å gjøre denne kommunen til det den er i dag, må nå innse at vi plutselig er blitt ei belastning og dermed kriminelle, fordi vi på grunn av alder eller uførhet er så uforskammet at vi med legeerklæring fortsatt søker skuterdispensasjon. Noe som vi har hatt i nesten 20 år. I tillegg blir legeerklæringen sett på som ”lureri” i kommuneadministrasjonen.

Jeg vil ta utgangspunkt i meg selv og min søknad. Jeg har søkt dispensasjon i Maukenområdet. Jeg har bygd familiehytte i Mauken og eiendommen har fiskevann. Gården er no overtatt av min sønn. Vi i familien får lov til å kjøre til hytta, men ikke videre til fiskevannet som ligger ca 2,5 km fra hytta.

Jeg har brukt Mauken i over 60 år til fiske, jakt og fangst. Etterhvert også med kone, barn, svigerbarn og barnebarn. Vi har brukt området til familiekos både sommer og vinter. Vi har tatt med familien både på aking, ski og bålkos. I de senere år for meg og min kone kun om vinteren på grunn av helsa.

Forurensning: Der vi nå bor har jeg utsikt til Målselv Fjellandsby, et flott hyttefelt med alpinsenter og flere bakker for nedoverski. Om kveldene ser jeg to tråkkemaskiner som går for preparering av bakkene, men også for avstikkere til Helgemauken fot å lage skispor for bortoverski.

Vi har i disse dager opplevd alliert militærøvelse, Cold Response 2020. Det kan nevnes at det er ca 15 000 personer med, disse forflyttes med kjøretøy av diverse kategorier til lands og i lufta, alt materiell går på fossilt brennstoff. Paradoksalt nok brukes flere snøskutere, og da blir det for meg noe merkelig at private foretak i kommunen har kjøpt inn 50 – 60 snøskutere som blir leid ut til utenlandske styrker for trening av slike kjøretøy, i tillegg til det norske forsvarets snøskuterbrukere. Hvor trener disse skuterkjørerne? Jo, i områder som vi fastboende ikke får lov å kjøre i. Til slutt: Fylkesmannen krever at alle bomveiene på privat grunn må åpnes for bruk av Forsvaret, mens vi som grunneiere må søke for å få hente ut brensel til eget bruk på disse veiene vinterstid.

Hadde jeg sett dette komme, ser jeg ikke bort fra at jeg hadde blitt med i statistikken av utflytta målselvdøler. Og da kanskje ikke flytta lenger enn til vår nabokommune i sør, som har en ordfører som virkelig jobber for sine innbyggere.

PS: Når jeg skriver dette er klokken 01.45, og fortsatt kjører tråkkemaskinene i Målselv Fjellandsby.

Kjære sambygdinger: Skal vi måtte vente i nesten fire år for å finne et partiprogram som ivaretar allmenne rettigheter? Eller blir det som det ble i høst at kampen står om det setet du kan sitte på i formannskap og kommunestyre? Hittil har ikke et eneste politisk parti kommet på banen med kommentarer ang skuterbruk i vår kommune.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS