LITE HYGGELIG: En overfylt søppeldunk bør ikke være synet man blir møtt med ved et besøk på kirkegården. Foto: Leif A. Stensland
LITE HYGGELIG: En overfylt søppeldunk bør ikke være synet man blir møtt med ved et besøk på kirkegården. Foto: Leif A. Stensland

Lite hyggelig syn under en begravelse

STORSTEINNES: Mange har reagert på overfylt konteiner ved Sagelv kirkegård utafor Storsteinnes under onsdagens to begravelser.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har frivillige sørget for at rydding av kirkegården. Det er satt opp nytt stakittgjerde som har ført til at Sagelv kirkegård utafor Storsteinnes av mange er sett på som et forbilde på hvordan en kirkegård skal se ut. Da passer det dårlig at overfylte søppeldunker skal være synet som man blir møtt med ved et besøk på kirkegården.

– Når jeg ser hvordan det ser ut, skjønner jeg at folk reagerer, men jeg oppfordrer likevel folk om å ta kontakt direkte med kirkekontoret når man ser at søppeldunkene er overfylte, sier kirkeverge Marit Jacobsen.

Ble byttet ut

Hun forteller at tidligere hadde man plassert en større konteiner ved gjerdet til kirkegården, men at denne ble byttet ut med to større plastdunker.

– På grunn av at folk satte fra seg sykler, vinduer og annet avfallsmateriale som ikke hadde noe med kirkegårdsavfall å gjøre, ble tidligere konteiner erstattet med to plastdunker, hver på 660 liter. Disse tømmes hver 14. dag, sier Jacobsen og påpeker at overfylte konteinere har vært et problem ved alle kirkegårdene i Balsfjord.

Da vi torsdag var innom kirkekontoret, fikk hun bekreftet fra Senja Avfall at disse tømmes fredager i partallsuker. Derfor tømte avfallsselskapet plastdunkene i går.

Må ikke settes på bakken

Og uansett om det ut fra avfallsmengde tydeligvis har vært mange innom og stelt på kirkegården siden sist tømming, ber hun folk la være å plassere avfallet på utsiden av plastdunkene.

– Er det fylt opp, er min oppfordring til folk om å ta avfallet med seg og kaste det i egen søppelboks. En må samtidig være klar over at når det plasseres på utsiden av oppsatte plastdunker, er det også fare for at fugler og dyr drar søpla utover, og denne plukkes ikke opp av folkene som tømmer hver 14. dag, sier Jacobsen.

Hun minner samtidig om at det også står en tilsvarende plastdunk ved gjerdet til høyre for inngangen til kirka, og her er det også utplassert en mindre plastdunk.

NB! Også disse var fylt opp da vi torsdag var innom kirkegården.

Powered by Labrador CMS