Fra eldst til yngst i familien elsker bilsport:

SKRUING: Ting må på plass før man stiller opp til løp. Truls Anfeltmo Johnsen og Kjetil Jenssen. Foto: Elin Larsen
SKRUING: Ting må på plass før man stiller opp til løp. Truls Anfeltmo Johnsen og Kjetil Jenssen. Foto: Elin Larsen

Livsstil med trøkk

BARDU: Adrenalinkikk og mestring er drivkraften til dem som har motor-cross og rallykjøring som hobby. – Som alle andre hobbyer er dette dyrt, sier Truls Anfeltmo Johnsen.

Publisert Sist oppdatert

På bilcrossbanen får de som kjører ut mye adrenalin og villskap med biler som har flere hundre hestekrefter under panseret. Derfor er kanskje de som holder på med denne hobbyen rolige bilister på den offentlige veien.

- I likhet med på offentlig vei som har kjøreregler, har vi dem også på bilcrossbanen. Man kan ikke bare hoppe bak et ratt og trykke gassen i bånn og håpe på det beste. Du skal vite hva du holder på med, og aller helst ha fått god opplæring innenfor sporten, sier målselvingen Truls Anfeltmo Johnsen.

En hobby med trøkk

Med hele familien sin, mor, far, søster, kone, unger, onkelunger, svigerbrødre og venner som er helt hekta på bilcross og rally, var det nok ikke overraskende at Truls også ble hektet på denne hobbyen. En hobby som koster ganske mye penger, men også i tid.

- Jeg kan ikke si hvor mye penger i tid jeg har brukt på skruing under panseret, men det er en god del. Ellers så koster bilene en god del når man skal investere i dem, men det er verd hver ei krone som brukes på hobbyen. Vi er en fin gjeng som holder på med denne sporten her i nord. Det er mellom 100-200 stykker som er aktive kjørere i større eller mindre grad i dag. En fin gjeng som kommer og går etter behov, og som sagt tidligere, bruker mye tid på bil i sin fritid, sier Johnsen.

Ting må på plass før man stiller opp til løp. Truls Anfeltmo Johnsen og Kjetil Jenssen.

Aktiv kjører

Han har selv vært aktiv kjører i en periode på noen år, og gjort det greit på resultatlista.

- Fra 2011 til 2015 var jeg aktiv kjører, og deltok mye på løp. Perioden 2016-2018 har jeg ikke holdt på med så mye kjøring, på grunn av at man jo må fornye bilutstyret med jevne mellomrom. Men de beste resultatene jeg har hatt så langt, er at jeg har vunnet Bilcross-mesterskap Nord to år på rad, og blitt nummer åtte i landsfinalen i bilcross hvor det var 135 startende, forteller han.

Ny bil

I disse dager skal Johnsen prøve en helt ny bil som han har kjøpt inn til seg selv for kort tid sida.

- Denne bilen har jeg kjøpt helt ny, og bare gjort små justeringer på den. Det vil bli spennende å se hvordan den vil oppføre seg i bakkeløpet på lørdag. Jeg kommer til å kjøre tre løp med denne bilen i år, og det vil bli spennende å se framdrifta på den, sier han.

Ingen følge spesielt nøye med på hva Johnsen gjør når Petter Solberg er i nærheta med sitt sirkus.

Powered by Labrador CMS