JULESTEMNING: Eindride Hansen lover julestemning i førjulstida for dem som kommer til Tomasjord gård til helga. Foto: Ivar Løvland
JULESTEMNING: Eindride Hansen lover julestemning i førjulstida for dem som kommer til Tomasjord gård til helga. Foto: Ivar Løvland

Lokker med juletrehogst og julegrøt

TOMASJORD: For dem som vil hugge sitt eget juletre, har de sjansen til helga.

Publisert Sist oppdatert

- Her kan dem som vil få gå i skogen og hugge sitt eget juletre og spise god julegrøt, sier Eindride Hansen.

Han inviterer til helga alle som vil til sin eiendom på Tomasjord, rett ved fyrlykta, noen kilometer innenfor Laksvatn. Der kan dem som vil gå i skogen og hugge eller sage ned sitt eget juletre, og spise grøt i den innredete låven på gården.

- Og er det noen som bare er nysgjerrig på hvordan jeg har ordnet det til på låven, er de hjertelig velkommen innom for å ta en titt. Jeg tenker at dette tilbudet både kan være fint for dem som har lyst til å ta turen inn fra byen for å hugge seg et tre og for dem som er mer lokale og har lyst til å stikke innom til ei trivelig førjulsstund, sier Eindride Hansen.

Han er på eiersiden i flere restauranter i Tromsø, og det er utrangerte møbler derfra som nå står i låven på heimgården, der han han har laget et stort selskapslokale for bruk sommer og høst. Inne på låven har han utstilt gamle redskaper som hans far og bestefar samlet. Mange av dem er laget på gården.

- Det er sikkert mange som har lyst til å se de gamle redskapene som er stilt ut. Mange er fra begynnelsen av 1900-tallet, sier Hansen.

En peis vil sørge for varme der når han til helga har åpent låve, men eieren ber likevel de besøkende ta på vinterklær når de tar turen.

- Jeg håper så mange som mulig tar turen hit til helga. Blir det suksess, og jeg blir fri for merkede juletrær i helga, kan det godt være at vi lager er nytt arrangement neste helg, sier Eindride Hansen.

Han får til helga hjelp fra ei nabojente som stiller med hest og byr på en ridetur for de minste, og ifølge ryktene kan det være en mulighet for at det også blir et nissebesøk.

Juletrefeltet er bare 100 meter unna gårdstunet, og er lett tilgjengelig for alle.

- Det er bare gran i feltet, med den gode duften som det skal være fra et skikkelig juletre, smiler Eindride Hansen.

Powered by Labrador CMS