OGSÅ FOR SMÅTROLL: Under Sommardagan kan ekte trollunger boltre seg i trollskogen. (Arkivfoto fra Sommerdagan 2010: Andrea Sofie Nilssen)
OGSÅ FOR SMÅTROLL: Under Sommardagan kan ekte trollunger boltre seg i trollskogen. (Arkivfoto fra Sommerdagan 2010: Andrea Sofie Nilssen)

Lokker med trollspel og bryllup

MÅLSELV: Til helga arrangeres Sommardagan på Målsnes for syvende gang. Det blir trollspel med fart og moro, og denne gangen får de besøkende også oppleve et vaskeekte friluftsbryllup.

Publisert Sist oppdatert

Arrangementet finner sted på kaia og på bygdehuset. Utstillinger, konkurranser og matservering kommer til å foregå både lørdag og søndag.

– Det er for hele familien. Vi byr på opplevelser for både barna og mor og far, forteller Arild Braathen, som er informasjonsansvarlig for Sommardagan.

Trollspelet blir framført av lokale aktører, og for barna er det lagd en hel trollskog ved bygdehuset. Der kan ulike husdyr, som sauer, kalver og høns, oppleves på nært hold.

I forbindelse med friluftsgudstjenesten lørdag formiddag, skal det for første gang inngås giftermål under Sommardagan. Det er Anne Alice Fagerthun fra Balsfjord og Jan Arne Johansen fra Målsnes som har valgt å gifte seg i naturskjønne omgivelser og med en helt spesiell ramme rundt dagen.

– Siden de er friluftsinteresserte, blir det spennende å se om de kommer sjøveien eller luftveien, sier Braathen, og legger til at det er fullt mulig å komme til Målsneshalvøya via fallskjerm.

Om kvelden kan besøkende som ønsker det, svinge seg på bryggedansen ved noe så sjeldent som ei kai ved sjøen i Målselv kommune. Tore Lind band spiller til dans.

Navnekonkurranse

Søndag blir det etter tradisjonen veterantraktorparade – Nord-Norges største. Både lokale traktorer og traktorer fra bygder rundt omkring stilles ut hele helga.

Båtinteresserte får anledning til å høre duringen av båtmotorer, eller titte på veteranredningsskøyta som blir liggende og pynte opp ved kaia. De to nydesignede Elisa-båtene vil for første gang komme innom lørdag.

– Ingen av båtene er døpt, så vi inviterer til navnekonkurranse, opplyser Arild Braathen, som også kan fortelle at det har vært mye arbeid med arrangementet. Den siste uka har det vært dugnadsarbeid og kakebaking hver eneste kveld, og nå ser han fram til helga.

– Vi har fått tilbakemelding fra folk, også tilreisende fra Harstad og Tromsø, at det er et intimt og trivelig arrangement.

Powered by Labrador CMS