MANN ELLER MASKIN?: Simen Holvik (i midten) har tilbakelagt en fjerdedel av distansen han skal løpe. Her var han akkurat kommet inn til Andselv sammen med Gry Eldor Finbakken (t.h.) som løp siste drøye mila med ham, og pappa Audun Holvik (t.v.) også kjent som «Mr. Bobil». Foto: Kristine Aarhaug
MANN ELLER MASKIN?: Simen Holvik (i midten) har tilbakelagt en fjerdedel av distansen han skal løpe. Her var han akkurat kommet inn til Andselv sammen med Gry Eldor Finbakken (t.h.) som løp siste drøye mila med ham, og pappa Audun Holvik (t.v.) også kjent som «Mr. Bobil». Foto: Kristine Aarhaug

Løper fra Nordkapp til Lindesnes – vil vise ungene hva man kan klare

BARDUFOSS: Simen Holvik prøver å slå en verdensrekord. Det hele startet da hans verden falt i grus.

Publisert Sist oppdatert

Simen Holvik fra Sandefjord hadde løpt litt maraton før, men da kona brått døde ble løping terapien. Og han løp langt, deltok på ultraløp, løp enda lenger.

Nå skal han forsøke å løpe fra Nordkapp til Lindesnes på 30 dager og knuse verdensrekorden med hele 12 dager. Det innebærer å løpe to maraton hver dag, i snitt.

Fikk følge siste mila

Han har akkurat kommet inn til sentrum av Andselv. De siste 12 kilometerne har han fått selskap av Gry Eldor Finbakken, noe som virkelig løftet motivasjonen etter å ha løpt 95 kilometer alene langs E6.

– Det stykket jeg løp sammen med ham var det ikke så mye trafikk, men spesielt vogntogene var veldig flink til å bremse, blinke og legge seg godt ut, sier Finbakken.

Tungt i varmen

Hovedpersonen selv er kjapt av med løpeskoene og får ordnet kompresjon på leggene, før han legger seg rett ned på asfalten med beina opp mot campingvogna.

– Beina føles bra de, men det er ikke noe tvil om at dette har vært den tøffeste dagen så langt, sier Holvik mellom noen slurker brus.

Var på Bardufoss i militæret

Intervjuet tar vi på Pizzakjeller’n. Her har han fått sponset pizza, og kan ta seg en velfortjent pause før leggetid.

– Dette er nesten akkurat sånn jeg husker det fra jeg var her i militæret, sier Holvik.

Med seg på reisen har han pappaen sin, Audun Holvik, i rollen som «Mr. Bobil». Han er hele støttesystemet, vaktbikkja, selv om han ikke innrømmer det helt selv.

Det som endret alt

Simen Holvik løp ikke før pappaen fikk et hjerteinfarkt i 2014. Da kona Camilla brått døde i 2018, og han sto igjen som alenefar til to små barn, ble løping det som ga han styrke til å ta tilbake hverdagen. For ungene. Og når han snakker om ungene er det lett å se hvor mye de to betyr for ham.

– Jeg gjør det jo for dem. For å vise at man kan klare det. Guttungen er veldig opptatt av akkurat det, «men klarer du det da, pappa?», så nå må jeg bare fikse det. Jeg gleder meg veldig til å komme til Trondheim, for der skal de møte oss og bli med i bilen noen dager, sier en tydelig rørt Simen Holvik.

Trent seg opp

Fokuset er å holde kroppen så stabil som mulig gjennom alle de 2.550 kilometerne mellom Nordkapp og Lindesnes. Han har trent målrettet i to år for å greie det, men det koster likevel på dager som er så varme som denne.

– I dag var det tungt. Veldig tungt. Og dette er sånn vær der man må tenke på rabdo også, det krever sykehusinnleggelse, kjipt å skulle måtte det, sier Simen Holvik.

– Nei, det har vi ikke tid til, slår pappa Audun Holvik fast med et flir.

Glemte noen hjemme

Han skulle egentlig ha med ti par sko i tillegg til de han har nå, men VG ville ha bilder av at han pakket.

– Så da lot jeg som at jeg pakket sko, da. Også tenkte jeg etterpå at ja, men sko har jeg jo pakket, men det var jo ikke alle..., sier en lattermild og litt oppgitt Holvik.

Når dette leses har Simen Holvik for lengst forlatt Bardufoss, og løpt helt ned til Namskogan i Trøndelag.

Powered by Labrador CMS