GODE RÅD FOR FERDSEL I VINTERFJELLET: Trafikken i vinterfjellet har økt betydelig de siste årene, og flere ønsker nå kurs og informasjon om hvordan man kan bevege seg trygt ute i terrenget. På lørdag er det råd å få i Bardu. Der arrangeres det et seminar for nettopp trygg ferdsel i vinterfjellet. Foto: Knut Solnes
GODE RÅD FOR FERDSEL I VINTERFJELLET: Trafikken i vinterfjellet har økt betydelig de siste årene, og flere ønsker nå kurs og informasjon om hvordan man kan bevege seg trygt ute i terrenget. På lørdag er det råd å få i Bardu. Der arrangeres det et seminar for nettopp trygg ferdsel i vinterfjellet. Foto: Knut Solnes

Lørdag kan du få råd om trygg vinterferdsel i fjellet

BARDU: Midt-Troms Friluftsråd arrangerer kommende lørdag et seminar om trygg ferdsel i vinterfjellet. Vær og snøforholdene i vinterfjellet her nord i år, og den kommende påskeutfarten gjør seminaret mer enn høyaktuelt.

Publisert Sist oppdatert

Seminaret arrangeres i forbindelse med Reistadløpet, og er lagt til Storlømyra i Bardu og klubbhuset til Bardu IL på skistadion. Seminaret er en del av det som går under navnet «Camp Reistad» og som er friluftsrådets arrangement i Bardu i forbindelse med det tradisjonsrike skirennet.

- Det er ikke kun de med topptur-utstyr og interesse for bratt skikjøring som ønsker å ferdes trygt i vinterfjellet. Midt-Troms Friluftsråd er blant de som opplever økt etterspørsel etter informasjon om hvordan man kan ferdes trygt i vinterfjellet også med fjellski, langrennsski eller truger på bena. For disse brukerne av vinterfjellet er det ikke alltid like naturlig å melde seg på et fullskala skredkurs.

Det forteller daglig leder i friluftsrådet Tove Amundsen Fuglem. Hun sier seminaret som arrangeres lørdag er gratis og åpent for alle.

Trygge valg

- Vi har fått med oss Morten Hanstad, som blant annet har erfaring fra NVE og Bardu Røde kors. Han vil holde et seminar om skredvett og hvordan gjøre trygge valg når man ferdes i vinterterreng, forteller Fuglem

Friluftsrådet ønsker å være med på å senke terskelen for å komme seg ut på tur i vinterfjellet, også for gruppen som ikke søker til det bratteste terrenget.

- Det norske vinterfjellet kan gi mange store naturopplevelser, og vi ønsker å bidra til å få flere ut på lavterskel vinterturer. Derfor er det viktig å kunne bidra til kunnskapsheving slik at folk føler at de selv kan ta gode avgjørelser og ferdes trygt ute, også vinterstid, sier Fuglem.

Trafikken i vinterfjellet øker

Prosjektmedarbeider i friluftsrådet, Ingvild Blomseth Helgesen, forteller at de opplever at stadig flere etterspør informasjon og kurs som omhandler temaet, blant annet skoleklasser og idrettslag.

- Det er stadig flere som oppdager gleden ved å ferdes ute i vinterfjellet, både til fots, på ski og på skuter, og seminaret vi arrangerer er aktuell for all ferdsel i skredterreng, forteller Helgesen.

- Det kan være nyttig å lære om planlegging av turen, og hvordan ta trygge veivalg dersom man beveger seg i et område med terrengfeller eller utløpssone for eventuelle snøskred. Derfor er vi glade for at Morten Hanstad vil bidra med sin kompetanse, forteller Helgesen.

Seminaret er klokka 12.30 på Storlømyra, og der er tidspunktet tilpasset slik at seminardeltakerne kan få heiet på Reistadløperne der de passerer første spurtpunkt på stadion.

Powered by Labrador CMS