SAMLET: Bardu-kjørerne Mikkel Mossing, Johan Prince, Hanna Semb, Kari Olstad, Harald Lunde (alle bak), Petter Steigen, Adrian Hanstad og Ina Nygård (foran) trives på samling, selv om det er kaldt. Foto: Ivar Løvland
SAMLET: Bardu-kjørerne Mikkel Mossing, Johan Prince, Hanna Semb, Kari Olstad, Harald Lunde (alle bak), Petter Steigen, Adrian Hanstad og Ina Nygård (foran) trives på samling, selv om det er kaldt. Foto: Ivar Løvland

Lot seg ikke stoppe av kulda

ALPINT: 50 nordnorske alpinister var med på helgas samling i Steilia. De lot ikke mange kuldegrader sette noen stopper for aktiviteten.

Publisert Sist oppdatert

Med 23 minusgrader i målområdet av alpinbakken var det ikke noen varm fornøyelse de hadde, de vel 50 kjørerne som var med på helgas samling i Steilia. Heldigvis var det noen minusgrader mindre lengre opp i bakken, og da søndagens slalåmkonkurranse ble kjørt var det enda noen grader mindre å sloss med.

– Det blei ei fin helg for alle. Vi som arrangører fikk testet oss med rennet, og for kjørerne ble det mye god trening, sier alpinklubbens leder Trond Viggo Opdal.

Det samme synes Hanna Semb og Adrian Hanstad. 15-årige Hanna fra Tromsø har ambisjoner som alpinist, og vil bli best mulig på sikt. Hun har en 11. plass i hovedlandsrenn i 2012 som beste resultat, etter at hun var på 3. plass etter første omgang.

– Jeg trives i Bardu, og vi kan kjøre tidlig i bakken her. Alt er godt lagt til rette, og jeg trives i Bardu, sier Hanna, selv om kulda er tøff:

– Det er veldig kaldt, men man må bare ta ofte pauser for å varme seg, sier Hanna Semb.

Hun synes ei samling som denne er viktig tidlig på sesongen. Teknikk og trua på seg selv er av ting som får mest fokus på denne siden av nyttår.

– Det er om å gjøre å kunne kjøre fort alt tidlig på sesongen, sier Hanna, som allerede har flere uker i Østerrike på ski bak seg denne høsten.

Hun har blant annet NNM på heimebane som mål denne sesongen. Samme målet har klubbkamerat Adrian Hanstad. Han har kjørt alpint i seks-sju år allerede.

– Det er fine forhold, men det er litt kaldt. Man må ha på seg ekstra mye klær for å ikke fryse. Jeg har på meg trippelt med plagg, sier 10-årige Adrian.

Han liker seg aller best i bakken når det går fortest mulig. Gjerne super G, selv om det ikke er så ofte sjansen til det i Steilia.

Om to år håper han å få være prøvekjører når det er Telenor-leker i bakken. Han skulle gjerne vært med, men er da enda året for ung.

Venner i bakken

Lene Utgård Antonsen (11) og Marthe Sofie Grasto Wilhelm­sson (12) vil også bli best mulig. På samlinga hadde begge klare arbeidsoppgaver å jobbe med.

– Jeg har fått beskjed om å prøve å legge meg fremover i stedet for å komme for mye bakpå, sier Lene.

– Vi har godt med klær på, sånn at vi ikke forfryser oss. Det er særlig lett å gjøre det i ansiktet, på beina og fingrene, sier jentene, som ikke er helt enige om hvem som er best av dem:

– Marthe er best, sier Lene.

– Nei, Lene er best, kontrer Marthe.

Powered by Labrador CMS