BELL 412, HELIKOPTER, 339 SKVADRON (innfelt Sandra Borchs)
BELL 412, HELIKOPTER, 339 SKVADRON (innfelt Sandra Borchs)

Lover å ta helikopterkampen

BARDUFOSS: I valgkampen var helikoptersaken Sandra Borchs viktigste kampsak. Kampen lover hun ikke er over.

Publisert Sist oppdatert

Stortingspolitiker Sandra Borch (Sp) fra Troms hadde hærhelikoptre på Bardufoss som sin fremste kampsak i valgkampen. Den kampsaken har hun ikke tenkt å gi seg med ennå.

– Jeg er bekymret, og vil jobbe for at Bell-helikoptrene blir på Bardufoss. Jeg vil også jobbe for 2. bataljon, som etter min mening blir så godt som nedlagt slik som vi kjenner den i dag. Det tredje jeg er bekymret for, er at nye stridsvogner ikke skal være på plass før i 2025. Det blir vår jobb å jobbe for å snu spesielt disse tre aspektene, sier Borch.

Det sa hun etter å ha fulgt framlegginga av landmaktproposisjonen sammen med ordførerne i Målselv og Bardu på Bardufosstun. Borch lovte at hennes parti skal kjempe videre for Bell-helikoptre på Bardufoss.

– Vi vil jobbe for at det blir et annet flertall i denne saken enn ved forsvarsforliket, og det er ingen tvil om at et forlik Senterpartiet skal være med på skal inkludere helikoptre til Hæren. Det vil jeg jobbe hardt for videre, sier hun.

– Denne landmaktplanen gir ingen jubel i Indre Troms, i Troms eller i Nord-Norge. Senterpartiet er det eneste partiet som har sagt at vi vil jobbe for å nå toprosentmålet, og det er en viktig jobb å ta. Jeg håper at Arbeiderpartiet mener det de sier om helikoptre og blir med på vår prioritering av dem, sier hun.

Powered by Labrador CMS