GLEDER SEG: Christiandssand Ensemble har spilt sammen og turnert vårt langstrakte land i 13 år. På den første turneen med egenprodusert materiale har de sin første konsert i Målselv. (Pressefoto: May Elin Aunli)
GLEDER SEG: Christiandssand Ensemble har spilt sammen og turnert vårt langstrakte land i 13 år. På den første turneen med egenprodusert materiale har de sin første konsert i Målselv. (Pressefoto: May Elin Aunli)

Lover energisk konsert

MÅLSELV: 10. februar spiller Christiandssand Ensemble for første gang i Istindportalen. De gleder seg til å treffe Målselv-publikumet.

Publisert Sist oppdatert

Christiandssand Ensemble er et seksmannsorkester, som tidligere har spilt og turnert landet rundt med andres musikkmateriale. De har presentert alt fra swingjazz, kabaret, opera til sirkusmusikk, og da alltid med et energisk uttrykk som har gjort dem kjent som et landets beste live-orkestre. I oktober ga de ut ei plate som heter «Underskjelv», og for første gang turnerer de med musikk som er deres egen.

– Vi har beveget oss mot Østen, hvor musikken nesten er symfonisk. Vi har beholdt det swingaktige og rockebandtrykket vi alltid har hatt i bunnen, og musikken har blitt mer inderlig, forteller gitarist Per Einar Watle.

– Spennende nytt publikum

«Etterskjelv» fikk strålende mottakelser fra plateanmeldere landet rundt. De som ikke belønnet plata med toppkarakter, trillet terningen til en femmer. På konserten i Istindportalen vil publikum få presentert musikken anmelderne likte så godt.

– Vi hadde 20 konserter før jul, hvor den nye musikken ble godt mottatt. Vi vil også ha med oss noen av de gamle, kjente sangene vi har spilt tidligere. De som har vært på konsert med oss før, vil kjenne seg godt igjen, sier han.

Det er første gangen Christianssand Ensemble, som i fjor byttet navn fra Christiandssand String Swing Ensemble, har Istindportalen som stoppested på Nord-Norge-turneen sin.

– Vi har turnert mye i Nord-Norge, men i Målselv og Istindportalen har vi aldri spilt før. Det blir spennende å møte et nytt publikum, og det blir gøy å bli kjent med målselvingene. Vi håper å se mange av dem på konserten mandag, sier han.

Derfor ønsker de å presentere seg i forkant av konserten. Ensemblet fra Kristiansand er ingen fersking. De har spilt sammen i 13 år, og de forteller at veien fra å være lobbyorkester til å bli en publikumsmagnet har vært lang og brokete. Den første plata med eget materiale kom først i fjor. Den har de derimot alle bidratt til som både tekstforfattere og komponister.

– Vi er seks mann som spiller gitar, trombone, klarinett og kontrabass akustisk. Vokalisten vår er fantastisk, og vi prøver alltid å gi publikummet vårt en energisk, positiv og oppløftende opplevelse med musikken vår, sier gitaristen.

– Vi gleder oss til å møte Målselv-publikumet for første gang, avslutter Watle.

Powered by Labrador CMS