FØRSTE RENN: Per Åke Heimdal og Bardu IL inviterer til sesongåpninga i langrenn lørdag. Da håper han løypene er i topp stand, selv om Forsvaret tirsdag kveld skapte fortvilelse blant skifolket etter sin kjøring ved skistadion . Foto: Solveig A. Steinnes
FØRSTE RENN: Per Åke Heimdal og Bardu IL inviterer til sesongåpninga i langrenn lørdag. Da håper han løypene er i topp stand, selv om Forsvaret tirsdag kveld skapte fortvilelse blant skifolket etter sin kjøring ved skistadion . Foto: Solveig A. Steinnes

Løypene ødelagt på nytt

LANGRENN: Den lokale langrennsåpninga er i Bardu lørdag. Da passer det dårlig at Forsvarets beltevogner ødelegger traseen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg trodde nesten vi var forbi dette stadiet, sier en oppgitt Per Åke Heimdal i skigruppa til Bardu IL.

Det var tirsdag kveld at beltevogner inntok området ved skistadion på Storlømyra i Bardu. Resultatet var løyper som var ødelagt for langrenn. Det er ikke første gang Forsvarets kjøretøy er å finne i løypenettet til idrettslaget.

– Vi har siden tidlig på nittitallet jobbet med å unngå slike hendelser, og jeg synes jo det er merkelig at de kjører i ei løype som er preparert og der lysene står på. Dette området er forbudt for Forsvaret, sier Per Åke Heimdal.

Særlig har laget tidligere vært plaget av ødelagte løyper i Langvasslia tidlig på sesongen. Da har ødeleggelsene vært ekstra merkbare når det har vært lite snø. Selv om det nå er mye snø i Bardu, synes skigruppas leder at det er unødvendig at slikt skjer.

– Løypene våre er merket med rødt på øvingskartene, så her må det være en kommunikasjonssvikt et eller annet sted, sier Heimdal.

Det er kommunen som tråkker løypene i Bardu på dagtid, og i går var mannskaper i sving og fikk glattet over ødeleggelsene. Dermed skal løypene forhåpentligvis være innbydende for de kanskje rundt 250 løperne som stiller i kretsens sesongåpning lørdag.

Beklager kjøring

Fra Forsvarets side beklager de det som skjedde, og de tar også på seg eventuelle ekstra kostnader ved løypeprepareringa som følge av beltevognenes kjøring.

– Vi har fokus på å unngå slike ting, men likevel skjer det. Det beklager vi, sier skadeoffiser Yngve Sletten til Nye Troms.

Han kan ikke si hvorfor sjåførene kjører inn i vel preparerte skiløyper som de må skjønne er nettopp dette, men understreker at Forsvaret tar problematikken på fullt alvor.

– Dette er ikke noen bagatell for oss, siden slike ting gir oss et dårlig omdømme. Derfor tar vi slikt på fullt alvor, sier Yngve Sletten.

Viktig renn

Lørdagens renn i Bardu er sesongens første i Troms skikrets. Arrangørene har tro på rundt 250 påmeldte til fristilskonkurransene for løpere fra 11 år og eldre.

– Særlig for juniorene er det viktig å få konkurranser i kroppen med tanke på viktige nasjonale renn utpå nyåret. Det er ikke så alt for mange renn i desember her i kretsen, så alle konkurransene lokalt blir viktige, sier Per Åke Heimdal.

Tidligere i uka mener han klubben hadde verdenscupstandard på langrennstraseen i Bardu. Det håper han å kunne tilby kretsens løpere også lørdag.

Powered by Labrador CMS