LEDER:

Lyspunkter i en mørk pandemi-tid

LYSPUNKT: «Annie»-forestillinga i Bardu sist helg er et lyspunkt i den mørke pandemi-tida. Foto: Marius Mikalsen
LYSPUNKT: «Annie»-forestillinga i Bardu sist helg er et lyspunkt i den mørke pandemi-tida. Foto: Marius Mikalsen

Men de sier at det er i motbakke det går oppover. At bak skyene skinner sola. Og det har vi fått et par lokale eksempler på den siste tiden.

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Det føles ikke sånn. Og tidligere gjenåpninger av landet har ikke vært vellykkede. Men de siste dagene har vi fått eksempler på lyspunkter i en koronaherjet hverdag. Dette til tross for at det dukket opp ytterligere én smittet hver i Balsfjord og Bardu denne uka.

Regjeringen har nettopp lettet noe på tiltakene. Og statsminister Erna Solberg presenterte for et par uker siden sin gjenåpningsplan.

Personlig synes jeg gjenåpningsplanen var rett ut sagt deprimerende: Det går så sakte – det blir så lenge til vi kan oppføre tilnærmet slik vi gjorde før pandemien slo ned over oss i midten av mars i fjor. Det blir lenge til vi kan reise utenlands, lenge til vi kan gå på «ordentlige» konserter, lenge til vi må telle hoder hver gang vi skal arrangere eller delta på et arrangement.

Men de sier at det er i motbakke det går oppover. At bak skyene skinner sola. Og det har vi fått et par lokale eksempler på den siste tiden.

Først i Bardu, der det ble gjennomført en etterlengtet barne- og ungdomsteaterforestilling – «Annie» – med publikum i salen. OK, så måtte arrangørene forholde seg til korona-reglene og gjøre tilbudet litt annerledes enn de ville gjort før (og etter?) koronaen: Den vellykkede teaterforestillingen ble vist hele fire ganger i løpet av én dag, hver forestilling med 100 publikummere i salen. Men det er et lyspunkt – det er ikke så lenge siden det ville vært umulig å gjøre det slik, til og med.

Jeg sender honnør til de som står bak «Annie» i Bardu, og en takk for at de har bidratt med et lite lyspunkt i enden av en tunnel som fortsatt virker mørk og lang.

Og for bare to dager siden kunne vi presenter bilder av ivrige syvendeklassinger på Olsborg skole som stormet jublende inn i den nye Olsborg flerbrukshall. Det var offisiell åpning av hallen på onsdag, med blomster og snorklipping og alt som hører med. Alle var fornøyde: Kommunen, entreprenør, skoleledelsen.

Men aller mest fornøyde var ungdommene som fikk storme inn i hallen og ta den i bruk – igjen noe som ville vært uhørt for bare kort tid siden.

La oss håpe kurven fortsetter å peke oppover – og da tenker jeg på kurven som viser lettelser i tiltak og retur til en mest mulig normal hverdag.

Og mens vi venter må vi alle sørge for å følge de nasjonale og de lokale retningslinjer som finnes. Og for all del ikke la oss rive med av «korona-fornektere» av typen «Charter-Svein», som uansvarlig nok var med på en demonstrasjon foran Stortinget, der han kastet et munnbind på bålet for å illustrere at han egentlig ikke tror så veldig mye på noen av de faktaene om korona-pandemien som finnes.

Egentlig er «Charter-Svein» sin oppførsel verd en helt egen kommentar. Men jeg nøyer meg med denne avslutningen og forsøker for øvrig å tie ihjel Svein og hans kumpaner.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS