NY SKOLEKAMP? Det er mindre enn ett år siden store og små vant en krevende kamp om å få beholde dagens skoletilbud. Foto: Leif A. Stensland
NY SKOLEKAMP? Det er mindre enn ett år siden store og små vant en krevende kamp om å få beholde dagens skoletilbud. Foto: Leif A. Stensland

Må belage seg på ny skolekamp

BALSFJORD: Flertallet i Balsfjord kommunestyre ba onsdag denne uka rådmannen se på mulighetene for å etablere ny barne- og ungdomsskole på Mestervik. Ifølge ordfører Ole Johan Rødvei er skolestrukturen noe man må se på.

Publisert Sist oppdatert

Mindre enn et år siden skolene i Balsfjord vant kampen om å bevare dagens skoletilbud, dukker skolestrukturdebatten opp på nytt.

– Vi må se utviklingen an, og skolestrukturen er noe vi må se på. Rådmannen har fått arbeidsordre om å se på mulighetene for å bygge ny skole på Mestervik. Blant annet om det er lønnsomt å etablere ny barne- og ungdomsskole kontra å drive dagens skoler på halvøya. To gamle skoler som skal renoveres, sier Ole Johan Rødvei.

I tillegg til skolene på Sand og Malangseidet nevner han Hamnvåg Montesorriskole, som årlig mottar 100 000 i tilskudd fra kommunen.

– Det blir opp til rådmannen å se på saken, et arbeid jeg forventer starter opp like over nyttår, sier Rødvei.

Forbauset

Mens ordføreren mener det er nødvendig å igjen se på skolestrukturen, mener tidligere ordfører Gunda Johansen at dette er helt unødvendig. I alle fall nå.

– Jeg ser ikke bort fra at man i framtida må diskutere skolestruktur, men det må bli på bakgrunn av elevtallet. Det er ikke dags for å fremme et slikt forslag når vi mindre enn ett år siden hadde en rekke diskusjoner og møtevirksomhet om samme sak. Det blir slitsomt for både politikere og innbyggere, og det sprer seg usikkerhet, sier Gunda Johansen.

Hun mener fellesforslaget fra Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet er en måte å fremme ny strukturdebatt på. At sistnevnte parti er blant forslagsstillere, forbauser henne.

– Her har man nærmest allerede sentralisert og pekt ut nytt skolested på halvøya. Jeg må si meg forbauset over Senterpartiets stemmegivning i denne saken. På den ene siden skal dette være et distriktsparti som skal verne om distriktene, og på den andre siden jobbes det for sentralisering, sier hun.

Powered by Labrador CMS