TRENGER NYE INVESTERINGER: Rådmann i Målselv Rita Johnsen ber politikerne flytte på nær 1,6 millioner kroner gjennom budsjettreguleringer.
TRENGER NYE INVESTERINGER: Rådmann i Målselv Rita Johnsen ber politikerne flytte på nær 1,6 millioner kroner gjennom budsjettreguleringer.

Må flytte på 1,575 millioner

MÅLSELV: At politikere flytter på penger, er et av vår tids sikreste sommer­tegn. Formannskapet i Målselv har sjeldent hatt større muligheter til det.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble statsbudsjettet revidert, og der ble Målselv tilgodesett med en drøy million. I tillegg gikk kommunen med et overskudd på 13,9 millioner kroner i 2014, vel å merke før revisjonen er ferdig med sitt arbeid med regnskapet. Allikevel anbefaler rådmann Rita Johnsen politikerne å bruke ubrukte lånemidler til investeringsprosjekter som har dukket opp det siste halvåret.

«En del av vedtatte investeringsprosjekter har ikke kommet så langt som forutsatt i desember. Vi foreslår å dekke budsjettregulering investering gjennom ubrukte lånemidler», skriver hun i saksframlegget til formannskapsmøtet førstkommende torsdag.

Investeringsprosjektene som det trengs penger til, er stort sett nye. Går politikerne inn for å gå videre med å gjøre endringer ved Øverbygd sykehjem og omsorgssenter, trenger prosjektet 200 000 kroner til utredningsarbeidet. Samfunnshuset ved Mellembygd kultur- og oppvekstsenter har akutt behov for å få utbedret scenen og tilhørende rom, og det har et budsjett på 252 000 kroner. På Bjørkeng oppvekstsenter var det satt av 500 000 kroner til å legge til rette for en funksjonshemmet elev. Det viste seg å bli for knapt med penger. Rådmannen ber om at budsjettet blir økt med én million kroner.

Også på driftssida trenger Målselv å gjøre noen justeringer. Her er det justeringer innen pensjon som gjør at kommunen har noen kroner til overs. 80 000 kroner foreslår rådmannen blir brukt til stillinger som MOT-informatører, mens hun ber om at 40 000 kroner blir benyttet til kommunens ordinære drift.

Powered by Labrador CMS