Intersport på Bardufoss går ikke så bra som ønsket:

PRØVEROM: Ifølge eier Kristian Olsen er det mange som prøver klær på butikken, og så drar de hjem for å bestille på nett. Foto: Malin Cerense Straumsnes
PRØVEROM: Ifølge eier Kristian Olsen er det mange som prøver klær på butikken, og så drar de hjem for å bestille på nett. Foto: Malin Cerense Straumsnes

– Må kanskje vurdere å avvikle

MÅLSELV: I fjor gikk Intersport på Bardufoss med overskudd for første gang på fire år. Likevel forklarer eier Kristian Olsen at de må vurdere å avvikle butikken dersom ikke salget tar seg bedre opp.

Publisert Sist oppdatert

I 2017 hadde butikken på Bardufoss ei omsetning på drøye 11 millioner kroner, og et resultat på 266 000 kroner. Året før var omsetninga tre millioner høyere, men resultatet endte på 9000 i minus. Ikke siden 2013 har Intersport, som fram til november i fjor var G-sport, hatt et positivt resultat. Da på 44 000 kroner.

– Det tar seg opp, men det vil nok ta ei stund før vi er der vi vil være. Men vi klarer oss godt, sier eier Kristian Olsen.

Siden det er mange år siden sportsbutikken på Bardufoss har hatt et resultat å snakke om, så erkjenner Olsen at han spekulerer på å avvikle da han ikke ønsker at den skal gå konkurs. Mye av årsaken til nedgang de siste årene, peker han mot nettbutikkene.

– Det som skjer i dag er at folk bruker oss som prøverom og går på nett for å kjøpe etterpå, sier Olsen.

Ny daglig leder

I fjor ble det vedtatt at butikken på Setermoen skulle legges ned for å spisse markedet på Bardufoss. Olsen har merket at det er blitt en bedring etter dette, og håper de klarer å drive god butikk. I år har butikken fått ny daglig leder, så Olsen har ikke gitt opp riktig enda.

– Ho skal få litt tid på seg å prøve å få det til. Nå begynner ting å funke, og ho er veldig flink, sier Olsen.

Samtidig oppfordrer han kundene å bruke butikken dersom man fortsatt vil ha tilbudet på Bardufoss.

Powered by Labrador CMS